Voinescu: USL nu va lua 50% plus unu în decembrie. Negocierile pentru Guvern vor fi grele, vor dura

Liderul PDL Sever Voinescu a declarat, marţi, la "Gândul.Live", că nu vom avea foarte rapid un Guvern după alegerile din 9 decembrie, iar negocierile vor fi lungi şi grele, el precizând că USL nu va lua 50% plus unu la aceste alegeri.

1553 afișări
Imaginea articolului Voinescu: USL nu va lua 50% plus unu în decembrie. Negocierile pentru Guvern vor fi grele, vor dura

Voinescu: USL nu va lua 50% plus unu în decembrie, negocierile pentru Guvern vor fi grele, vor dura (Imagine: Narcis Pop/Mediafax Foto)

"Estimez că nu vom avea foarte rapid un Guvern după alegerile din 9 decembrie", a spus Sever Voinescu la Gândul Live.

Potrivit acestuia, USL nu va lua 50% plus unu, la aceste alegeri.

"Iar atunci este deschisă calea pentru orice majoritate", a spus Voinescu.

Voinescu a precizat însă că afirmaţiile sale conţin şi dorinţele sale, nu doar convingerile.

El a mai spus că după alegerile din 9 decembrie negocierile pentru formarea Guvernului vor fi "cele mai grele dintre toate negocierile de după alegeri de până acum, vor dura mult".

Voinescu a mai declarat că un rol important în desemnarea premierului îi va reveni preşedintelui.

Întrebat cu cine ar putea face PDL negocieri pentru o majoritate după alegerile din decembrie, Voinescu a menţionat UDMR.

Întrebat dacă are în vedere PSD, Voinescu a răspuns negativ: "Ar fi o greşeală".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici