Vosganian: Între PNL şi PSD există o neîncredere privind susţinerea reciprocă a candidaţilor

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian declară, miercuri, într-o postare pe blogul personal, că principalul adversar al PNL la alegerile locale este PSD, neîncrederea venind din partea liberalilor la adresa colegilor social-democraţi.

661 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Între PNL şi PSD există o neîncredere privind susţinerea reciprocă a candidaţilor

Varujan Vosganian (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Într-o postare intitulată "Corespondenţă din campanie: Principalul adversar al PNL în alegerile locale este…PSD!", Varujan Vosganian trage câteva concluzii privind rezultatele alegerilor locale.

Astfel, Vosganian consideră că, datorită eliminării celui de-al doilea tur de scrutin pentru primari, peste două treimi din primarii în funcţie vor rămâne netulburaţi în scaunele lor.

"Primarii PNL sau PSD care candidează sub sigla USL pot să plece în concediu, în timpul campaniei electorale, şi să-şi pregătească, fără nici o grijă, discursul de reinvestire, pentru 11 iunie. Victoria USL în alegerile locale va fi zdrobitoare", mai spune Varujan Vosganian.

Potrivit vicepreşedintelui PNL, cele mai dure încleştări au loc acolo unde se întâlnesc candidaţi proveniţi din USL: PNL contra PSD. "Încleştările capătă, uneori, accente dramatice, aşa cum se întâmplă, de pildă, în judeţele Buzău, Olt sau Dolj", adaugă el.

Vosganian consideră că "între PNL şi PSD există o neîncredere privind susţinerea reciprocă a candidaţilor".

"Trebuie să mărturisesc că această neîncredere se regăseşte mai ales în rândurile combatanţilor liberali, cu privire la sinceritatea colegilor pesedişti", mai scrie liberalul pe blog.

Potrivit lui Varujan Vosganian, în nicio localitate prin care a trecut nu a întâlnit "vreun candat PP-DD care să fie creditat cu o minimă şansă de a fi ales primar".

De asemenea, el remarcă faptul că "primarii PDL fug de asocierea cu fosta guvernare, ca dracul de tămâie".

"Trădarea primarilor PDL are o amploare mai mare decât se anticipa. Culmea e că acum şase luni anticipările privind «transferurile» aveau direcţie contrară, dinspre USL către PDL", mai spune Vosganian, apreciind că, acolo unde PDL nu are primar în funcţie, nu pare a avea nicio şansă să câştige alegerile.

"Există multe localităţi în care primarul PDL în funcţie, chiar dacă va câştiga alegerile de primar, nu are nicio şansă să-şi asigure majoritatea în Consiliul local", mai scrie Vosganian.

El concluzionează că "efortul financiar al campaniei din 2012 pare considerabil mai redus, pe ansamblu, decât cel al campaniei precedente, din 2008".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici