Vosganian: Suntem de acord cu sesiunea extraordinară, dar nu şi cu "exerciţiile impuse" de Băsescu

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, luni, după şedinţa BPC, că liberalii sunt de acord cu sesiunea extraordinară, dar nu agreează "exerciţiile impuse" de şeful statului, ci vor completarea ordinii de zi cu iniţiative liberale, cu ordonanţele fiscale şi cea privind administraţia locală.

26 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Suntem de acord cu sesiunea extraordinară, dar nu şi cu "exerciţiile impuse" de Băsescu

Vosganian: Suntem de acord cu sesiunea extraordinară, dar nu şi cu "exerciţiile impuse" de Băsescu (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"(În BPC - n.r.) am reiterat opţiunea PNL de a participa la o sesiune extraordinară. Obiecţia noastră este legată de faptul că nu dorim să mergem la exerciţii impuse, agenda noastră nu seamănă cu agenda propusă de preşedinte pentru chestiuni urgente care necesită o sesiune extraordinară", a declarat Varujan Vosganian.

Liderul PNL a subliniat că, împreună cu propunerea privind legislaţia de funcţionare a ANI, liberalii socotesc că sunt necesare "trei noi subiecte de discuţie: iniţiativele legislative ale parlamentarilor PNL depuse în Parlament în diverse stadii procedurale şi care privesc măsuri de relansare economică şi ieşire din criză, ordonanţele de urgenţă date în ultimele zile ale sesiunii ce s-a încheiat, ce modifică legislaţia fiscală şi cea de funcţionare a administraţiei publice locale".

"Considerăm că aceste ordonanţe de urgenţă au texte neconstituţionale, care au stârnit mari controverse în opinia publică şi de aceea trebuie ca Parlamentul să le dea rapid o soluţionare. De asemenea, au un conţinut ambiguu, ambiguitate care este agravată şi de faptul că nu sunt emise norme de aplicare pentru toate textele", a adăugat liberalul.

Preşedintele Băsescu a anunţat, după publicarea raportului CE despre Justiţie, că va convoca Parlamentul în sesiune extraordinară la începutul lunii august, în primul rând pentru Legea ANI.

Şeful statului a precizat că propune ca pe ordinea de zi a sesiunii parlamentare extrordinare să se afle Legea ANI, proiectul legii care prevede ca procesele să nu mai fie suspendate în cazul în care sunt ridicate excepţii de neconstituţionalitate, precum şi "legea micii reforme" în justiţie, aflată pentru avizare la CSM.

Traian Băsescu a trimis, în urmă cu aproape două săptămâni, scrisori preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, în care solicită convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară la începutul lunii august.

Potrivit Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc în sesiuni extraordinare, la cererea Preşedintelui României, a biroului permanent al fiecărei Camere ori a cel puţin o treime din numărul deputaţilor sau al senatorilor. Convocarea Camerelor se face de preşedinţii acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici