Vosganian: USL nu se va opune unei măsuri privind reîntregirea salariilor şi scăderii CAS

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Timişoara, că USL nu intenţionează să se opună reîntregirii salariilor şi scăderii CAS, însă doreşte să i se prezinte studii de impact pe această temă.

196 afișări
Imaginea articolului Vosganian: USL nu se va opune unei măsuri privind reîntregirea salariilor şi scăderii CAS

Varujan Vosganian (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a spus că măsura de reîntregire a salariilor trebuie să se facă fără nicio derogare de la legea responsabilităţii fiscale.

"USL nu se va opune unei măsuri privind reîntregirea salariilor şi scăderii CAS. Măsura de creştere a salariilor trebuie să fie consistentă şi să nu se facă nicio derogare de la legea responsabilităţii fiscale.

Suntem puşi într-o situaţie ingrată, să descâlcim ceea ce guvernanţii prezintă foarte încâlcit, nu ştim ce şi dacă gândesc ceva faţă de lucrurile acestea. Dacă se reîntregesc salariile şi scade CAS, cerem să ni se prezinte şi studiul de impact în urma acestei decizii", a afirmat Vosganian.

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian este prezent la Timişoara pentru a-şi lansa volumul "Cartea şoaptelor" în cadrul salonului de carte Bookfest.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV, că, în opinia sa, nu este momentul pentru reducerea CAS, pentru că această măsură, deşi îndreptăţită, ar reduce deficitul la fondul de pensii.

Băsescu a adăugat că i se pare mai "corectă" pentru acest moment măsura de reîntregire a salariilor bugetarilor deoarece, pe lângă îndeplinirea obligaţiei faţă de aceştia după tăierile din 2010, aceasta are şi avantajul că mai reduce deficitul structural de la fondul de pensii.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat la rândul său, luni seară, că în coaliţie există un acord unanim pentru mărirea salariilor bugetarilor şi că măsura va fi luată prin Ordonanţă de urgenţă dată în aprilie sau mai, cu cel puţin şase luni înainte de alegerile parlamentare şi se va aplica cel mai târziu în iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici