Votul asupra noului Guvern se prelungeşte. Calendarul propus de Orban pentru a-şi trece echipa prin Parlament - DOCUMENT

Ludovic Orban a depus, joi, la secretariatul Camerei Deputaţilor şi Senatului, propunerea de calendar pentru învestirea Guvernului. Potrivit documentului obţinut de MEDIAFAX, pe 29 octombrie va fi audierea miniştrilor în comisii, iar pe 30 octombrie votul de încredere în Plenul comun.

2555 afișări
Imaginea articolului Votul asupra noului Guvern se prelungeşte. Calendarul propus de Orban pentru a-şi trece echipa prin Parlament - DOCUMENT

Votul asupra noului Guvern se prelungeşte. Calendarul propus de Orban pentru a-şi trece echipa prin Parlament

Astfel, potrivit calendarului propus de Ludovic Orban, pe 29 octombrie urmează să fie audierea miniştrilor în comisiile de specialitate ale Parlamentului, apoi pe 30 octombrie votul de încredere într-o şedinţă de Plen comun.

„Luni, 28 octombrie-convocarea şedinţei Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului
Marţi, 29 octombrie-programarea audierilor miniştrilor desemnaţi în şedinţele comune ale comisiilor permanente ale celor două Camere al căror obiect de activitate corespunde sferei de competenţă a viitorului ministru
Miercuri, 30 octombrie, începând cu ora 10:00-convocarea şedinţei comune de plen a Camerelor Parlamentului în vederea acordării votului de încredere Guvernului”, prevede calendarul propus de Ludovic Orban, pentru învestirea Guvernului său.

Documentul obţinut de MEDIAFAX a fost depus la secretariatul celor două Camere ale Parlamentului, respectiv Camera Deputaţilor şi Senat.

Premierul desemnat Ludovic Orban va anunţa, joi, lista miniştrilor propuşi în noul Executiv şi programul de guvernare. Termenul constituţional pentru depunerea acestora în Parlament se împlineşte vineri, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Articolul 103 din Constituţie prevede: „Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului. Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună”.

Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Liderii liberali se reunesc, joi, în şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN), începând cu ora 13:00, pentru a valida lista miniştrilor Guvernului Orban. Surse din conducerea PNL au declarat pentru MEDIAFAX că lista încă nu este definitivă, fiind posibile modificări de ultim moment.

Pe lista miniştrilor propuşi de Ludovic Orban se află Florin Cîţu la Finanţe, Raluca Turcan la Dezvoltare, Cătălin Predoiu la Justiţie şi Lucian Bode la Transporturi.

Taguri:
orban,
guvern,
parlament

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici