Zamfir, lui Chiriţoiu: Aveţi două bombiţe mari sub scaun. Daţi-vă demisia

„Aveţi două bombiţe mari sub scaun. Le ştiţi, le simţiţi? De aia, sunteţi în legalitate sau nu?”, i-a spus senatorul PSD Daniel Zamfir, preşedintelui Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, la audierile de luni din Parlament.

523 afișări
Imaginea articolului Zamfir, lui Chiriţoiu: Aveţi două bombiţe mari sub scaun. Daţi-vă demisia

Zamfir, lui Chiriţoiu: Aveţi două bombiţe mari sub scaun. Daţi-vă demisia

„ASF a fost creat ca firmele de asigurări să nu îşi ia roscuri pe care nu le pot duce, este un reglementator prudential, cum ar fi BNR-ul, care are grijă ca băncilă să nu rămână fără capital. Noi încercăm opusul, noi am vrea ca băncile să aibă dobânzi mai mici, ca RCA-ul să fie mai mic. Undeva, rolurile noastre sunt complementare, lucrăm strâns unii cu alţii dar nu putem suplini unii activitatea altora, pentru că nu avem pârghii legale, eu nu pot face ce face ASF şi nici ASF nu poate face ce facem noi şi nu avem nici expertiza”, a spus Bogdan Chiriţoiu în timpul audierii din Parlament.

Senatorul PSD Daniel Zamfir, preşedintele Comisiei economice din Senat, i-a cerut lui Chiriţoiu să demisioneze.

„Oamenii, dacă au văzut că funcţionează mecanismul ăsta, ei de aia şi-au permis să vină cu aceste preţuri, pentru că îşi premeditaseră foarte bine mecanismul prin care nu plătesc daunele, adun cât mai mulţi bani din piaţă, îi transfer în offshore şi statul român, prostul, să plătească. Domnule, dacă dumneavoastră spuneţi că nu aveţi ce să faceţi, daţi-vă domnule demisia. Să îmi spuneţi mie că la o gaură de un milliard de euro, Consiliul Concurenţei spune: Eu nu am ce să fac! De ce nu aţi venit cu această avertizare de care spuneaţi de acum doi ani, imediat după falimentul Astra şi Carpatica? Aţi văzut mecanismul. (..) Domnule, dacă nu puteţi, la revedere, găsiţi-vă alt drum”, a spus Zamfir.

La rândul său, preşedintele Consiliului Concurenţei a apreciat că decizia ASF a fost una corectă şi a intervenit folosind pârghiile pe care le are.

”Aţi trăit acel episod, Carpatica-Asta, domnule, să îl repetăm după 7 ani şi să îmi spuneţi: Nu am ce să fac! Nu accept eu cel puţin acest punct de vedere. Sub nicio formă. Mai ales că sunteţi într-o situaţie, domnule preşedinte, aveţi două bombiţe mari sub scaun. Le ştiţi, le simţiţi? De aia, sunteţi în legalitate sau nu?”, a replicat Zamfir.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici