Zgonea: Comisiile de politică externă redactează o declaraţie pe Ucraina, după audierea lui Corlăţean

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a declarat, luni, că ministrul de Externe va fi audiat, miercuri, de comisiiile reunite de politică externă pe tema situaţiei din Ucraina şi într-o săptămână se va face o propunere de declaraţie comună a comisiilor pe această temă.

98 afișări
Imaginea articolului Zgonea: Comisiile de politică externă redactează o declaraţie pe Ucraina, după audierea lui Corlăţean

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"În unanimitate, s-a acceptat varianta în care cele două comisii de politică externă, miercuri, vor audia ministrul Afacerilor Externe, urmând ca până săptămâna viitoare să facă o propunere pentru o declaraţie comună a comisiilor de politică externă", a spus Zgonea, după şedinţa Birourilor permanente reunite.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că acesta este modelul pe care îl foloseşte Parlamentul, deocamdată, la nivelul comisiilor de politică externă din Senat şi Camera Deputaţilor.

Preşedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, a declarat luni că a avut o discuţie cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în privinţa declaraţiei Parlamentului asupra situaţiei din Ucraina, menţionând că social-democraţii ar dori amânarea cu o săptămână a acesteia.

Liderul PNL a fost întrebat care este stadiul discuţiilor în privinţa declaraţiei care ar putea fi adoptată în Parlament în privinţa Ucrainei.

Antonescu a susţinut că declaraţia propusă spre a fi adoptată de Parlament în privinţa situaţiei din Ucraina are consens, dar PSD ar dori să fie amânată cu o săptămână adoptarea documentului.

"Am discutat cu domnul preşedinte al Camerei astăzi această chestiune. Dânşii ar dori să o amânăm cu o săptămână, pentru ca să vină şi ministrul de Externe, să aibă explicaţii, discuţii, în comisiile de politică externă. Din punctul meu de vedere, ar fi fost mai bine mai repede, săptămâna aceasta. O să mai discutăm şi mâine şi o să ajungem la o concluzie", a susţinut preşedintele Senatului.

În opinia lui Antonescu, ar fi fost de dorit o "reacţie rapidă" a Parlamentului, dar nu poate convoca singur ambele Camere în şedinţă de plen.

El a mai precizat că adoptarea declaraţiei privind Ucraina ar fi bine să aibă loc marţi sau miercuri.

Duminică, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a anunţat că va solicita luni convocarea Birourilor Permanente, pentru ca, marţi, Parlamentul, reunit în şedinţă comună, să adopte o declaraţie privind situaţia din Ucraina.

USD a anunţat, tot duminică, printr-un comunicat, că susţine reunirea plenului Parlamentului pentru adoptarea unei declaraţii privind situaţia din Ucraina, menţionând că momentul potrivit ar fi miercuri, după votul din plen de marţi pentru noua structură a Guvernului de la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici