Zgonea: Nimeni în România, indiferent de culoarea politică, nu poate coabita cu Traian Băsescu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că nimeni în România, indiferent de culoarea politică, nu poate coabita cu Traian Băsescu şi cu "clica sa".

298 afișări
Imaginea articolului Zgonea: Nimeni în România, indiferent de culoarea politică, nu poate coabita cu Traian Băsescu

Zgonea: Nimeni în România, indiferent de culoarea politică, nu poate coabita cu Traian Băsescu (Imagine: Gabriel Petrescu / MediafaxFoto)

"Scopul meu este să conving fiecare român că are o obligaţie faţă de România şi faţă de Constituţie de a participa la vot, că destinul nostru este unul european şi că, în acest moment, vorbind ca politician, nimeni în România, indiferent de culoare politică, nu poate coabita cu Traian Băsescu şi cu clica sa", a spus Zgonea.

Potrivit acestuia, România se află într-un "punct delicat” pentru că Traian Băsescu şi "structura mafiotă a PDL” au jefuit ţara în ultimii trei ani şi jumătate într-o manieră "de neimaginat” chiar şi pentru instituţii importante ale statului.

"Vedeţi că, în fiecare zi, un audit demonstrează că banii publici au fost sifonaţi prin aranjamente, prin hotărâri de Guvern, prin ordonanţe date direct către clientela PDL, cum au fost extinse contracte direct de la un miliard de lei la 100 de miliarde, cum avem de plătit câte 30, 40, 50 de milioane de euro, cum a fost făcută evaziunea fiscală în România, concertată şi coordonată de un grup aflat la vârful PDL", a afirmat liderul PSD.

El a adăugat că se află în Bistriţa-Năsăud pentru a convinge electoratul să se prezinte la vot în 29 iulie, aceasta fiind datoria sa ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, dar şi ca membru al PSD şi vicepreşedinte al acestei formaţiuni.

"Îi rog pe toţi care sunt formatori de opinie, indiferent de culoare politică, să îi roage pe oameni ca, pe 29 iulie, să vină la vot. Eu voi vota «da» pentru că Traian Băsescu este o sursă de scandaluri în România”, a spus Zgonea.

El a declarat că în 10 iunie românii au ales schimbarea, dar această schimbare ar fi "în pericol” dacă Traian Băsescu s-ar întoarce "la butoane”.

"La butonul trei care este butonul corupţie, la butonul la care vor apărea, după aceea, Blejnar, Elena Udrea, Vasile Blaga, Videanu cu băieţii săi deştepţi, Flutur cu jaful pe care l-a făcut la Suceava. Toţi aceşti oameni se doresc a fi protejaţi de justiţie, iar umbrela lor, în acest moment, este preşedintele suspendat al României”, a afirmat Zgonea.

Acesta a îndemnat românii să meargă la vot pentru ca USL să poată guverna pentru oameni şi ca să existe un dialog permanent între instituţiile statului, conducătorii politici şi societate.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici