(P) ASUS ZenBook Flip 13 OLED – ecrane naturale, sănătoase, realiste, într-un laptop premium elegant, rabatabil la 360 de grade

712 afișări
Imaginea articolului (P) ASUS ZenBook Flip 13 OLED – ecrane naturale, sănătoase, realiste, într-un laptop premium elegant, rabatabil la 360 de grade

(P)

Laptopurile din seria ZenBook sunt recunoscute pentru inovaţiile pe care le aduc cu fiecare nouă generaţie şi nici anul acesta nu fac excepţie de la această regulă. În premieră, ecranele OLED sunt oferite ca standard pentru culori realiste, contrast incredibil şi emisii foarte reduse de lumină albastră, totul împachetat într-o carcasă subţire şi uşoară cu finisaje premium.

ASUS ZenBook Flip 13 OLED este cel mai nou model de laptop cu balama rabatabilă la 360 de grade care aduce un ecran natural cu tehnologie OLED (Organic Light Emitting Diode Display). Pe lângă calitatea extraordinară a imaginii, ecranele OLED din laptopurile ASUS ZenBook au grijă de ochii tăi prin reducerea emisiei de lumină albastră dăunătoare cu 70% faţă de un ecran LCD standard.

Sunt bine ştiute efectele luminii albastre articiale asupra calităţii somnului, prin afectarea ritmului circadian şi a secreţiei de melatonină, în special la copii, de aceea ASUS foloseşte doar ecrane Eye Care OLED cu certificare SGS şi TUV Rheinland pentru emisii foarte reduse de lumină albastră.

Ecrane OLED – o experienţă nouă prin contrast infinit şi culori naturale cu emisie redusă de lumină albastră

Faţă de un ecran LCD tradiţional, iluminat de câteva zeci de LED-uri, în cazul OLED (Organic Light Emitting Diode Display) fiecare pixel se autoiluminează la contactul cu curentul electric. Din acest motiv ecranele OLED consumă mai puţin curent, esenţial în cazul unui laptop, pot fi vizualizate din orice unghi, fără deteriorarea vizibilă a imaginii şi au întârzieri de doar 0.2 ms pentru timpul de răspuns al fiecărui pixel, păstrând claritatea imaginilor în mişcare, fie că vorbim de filme, transmisiuni sportive sau de jocuri 3D.

Avantajele ecranelor ASUS OLED nu se rezumă însă aici, pentru că vorbim în acelaşi timp de o calitate a imaginii la nivelul producţiilor cinematografice, toate modelele din gama ZenBook OLED fiind certificate PANTONE pentru mediile profesioniste de prelucrare grafică şi totodată acoperă 100% din spectrul de culori DCI-P3, standardul din industria de film. Diferenţa faţă de un ecran LCD tipic de laptop care acoperă doar 65% din volumul de culoare sRGB, versus 133% pentru ASUS OLED este imediat vizibilă.

Valoarea impresionantă a luminozităţii maxime, 500 niţi, atinsă de ecranele ASUS OLED este certificată de cel mai strict standard VESA DisplayHDR True Black 500, care garantează în acelaşi timp un nivel de negru profund. Din îmbinarea celor două caracteristici rezultă şi contrastul aproape infinit, de peste 1.000.000:1 şi negrul profund, acestea îţi vor oferi o experienţă vizuală neîntâlnită până acum pe un laptop.

Ce înseamnă 500 niţi în practică? Vei putea folosi ecranul şi în lumină puternică, fără probleme, mai ales că luminozitatea reală percepută de ochi este cu 33% mai mare decât cea obţinută de un ecran LCD la acelaşi nivel de luminozitate.

Beneficiile tehnologiei OLED nu se opresc aici, pentru că toată această acurateţe vizuală se păstrează pe tot intervalul de luminozitate al laptopului, spre deosebire de tehnologia LCD.

ZenBook Flip 13 OLED – un convertibil premium, flexibil, compact, cu performanţe de top

ASUS ZenBook Flip 13 OLED este cel mai bun mod de a experimenta noile panouri ASUS OLED. Calitatea de top a ecranului este completată de carcasa cu finisaje premium, de doar 13.9 mm grosime, ce cântăreşte doar 1.3 kg şi reflectă perfect filosofia Zen, prezentă în fiecare produs ZenBook.

Reducerea dimensiunilor carcasei a fost posibilă datorită marginilor NanoEdge ale ecranului, foarte subţiri, măsurând doar 3.9 mm grosime. Inginerii ASUS au avut însă grijă să nu afecteze experienţa de tastare, păstrând suficient loc pentru tastatura iluminată, de dimensiune completă, cu taste ce oferă un răspuns precis datorită cursei generoase de 1.2 mm.

Odată ce îl vei deschide pe ZenBook Flip 13 OLED vei fi suprins de balmaua ErgoLift ce se poate roti până la un unghi maxim de 360 de grade. Aceasta transformă laptopul într-o veritabilă tabletă cu ecran tactil, ce poate detecta nu mai puţin de 4096 de niveluri de presiune, putând fi utilizat la fel de precis atât cu degetul cât şi cu stylusul ASUS Pen, inclus în pachet.

Un laptop precum ZenBook Flip 13 OLED nu ar fi o soluţie completă pentru mobilitate fără a oferi un nivel de performanţă corespunzător, posibil datorită folosirii unei platforme certificate Intel Evo cu procesor Core i7 din generaţia 11, placă grafică integrată Iris Xe. Utilizatorii pot alege din mai multe configuraţii ce urcă până la 16 GB RAM şi oferă 1 TB de stocare foarte rapidă SSD.

În ciuda carcasei foarte subţiri, opţiunile de conectivitate sunt foarte versatile, incluzând două porturi foarte rapide Thunderbolt 4 USB Tip-C ce pot fi folosite şi pentru încărcarea laptopului şi pentru a afişa imagini pe monitoare externe. Iar dacă acestea nu îţi sunt de ajuns, ZenBook Flip 13 OLED oferă şi un port HDMI şi unul USB Tip-A. Încărcarea rapidă a laptopului, 60% în doar 45 de minute, se face prin intermediul unui încărcător cu mufă USB-C compact, ce poate fi utilizat şi pentru a încărca alte dispozitive.

Inovaţiile nu se opresc aici pentru ZenBook Flip 13 OLED, pentru că touchpad-ul ascunde o dublă funcţionalitate sub forma NumberPad 2.0, adică se poate transforma rapid într-un bloc numeric iluminat ce îţi permite să faci calcule matematice şi să întroduci numere fără să duci lipsa unei tastaturi separate.

Laptopurile ASUS OLED sunt disponibile pe eShop oficial ASUS.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici