(P) Ce presupune o verificare birou credite şi cum vă afectează?

Articol cu conținut publicitar

237 afișări
Imaginea articolului (P) Ce presupune o verificare birou credite şi cum vă afectează?

(P) Ce presupune o verificare birou credite şi cum vă afectează?

Auzim adesea despre biroul de credit şi scorurile de credit. Dar ce este exact şi cum funcţionează? Citiţi mai departe pentru a afla mai multe despre impactul pe care îl poate avea un scor de credit prost asupra vieţii financiare şi asupra capacităţii de a obţine, de exemplu, un credit auto.

Ce este o verificare birou credite?

Biroul de Credit colectează şi cercetează informaţii individuale de credit şi le vinde creditorilor contra unei taxe, astfel încât aceştia să poată lua decizii cu privire la acordarea de împrumuturi. În România, Biroul de Credit este finanţat de principalele instituţii bancare şi a fost înfiinţat în 2003.

De fiecare dată când faceţi un împrumut sau activaţi un nou card de credit, aceste informaţii sunt colectate de Biroul de Credit, care vă atribuie un punctaj după diferite criterii. Acest scor le permite creditorilor să vă măsoare nivelul de risc. Cu cât scorul este mai mare, cu atât sunt mai mari şansele de a obţine finanţare şi invers.

Pe lângă plăţile întârziate, care vă afectează scorul de credit atunci când căutaţi “vreau credit dar sunt în biroul de credite”, intervin şi alţi factori. Aveţi patru cărţi de credit, un împrumut auto, un credit ipotecar şi un credit de nevoi personale? Atunci trebuie să fiţi atent la rata de îndatorare, adică la procentul din venit necesar pentru a va plăti datoriile. Deci, chiar dacă sunteţi mereu la zi cu plăţile şi nu aţi întârziat niciodată, după o verificare birou credite, un creditor poate descoperi că cheltuiţi prea mult din venitul disponibil pentru a vă plăti împrumuturile. Dacă raportul depăşeşte 40%, chiar şi cu un scor de credit mare, este posibil să aveţi dificultăţi pentru a obţine finanţare regulată, iar scorul dvs. poate chiar să scadă.

Frauda şi furtul de identitate pot avea, de asemenea, un impact semnificativ asupra raportului dvs. de credit; de aceea trebuie să fiţi vigilent!

Cum vă puteţi îmbunătăţi raportul de credit?

Există multe modalităţi de a vă îndrepta situaţia financiară şi de a obţine un scor bun după o verificare birou credite. În primul rând, verificarea scorului dvs. de credit pe anumite site-uri specializate vă permite să detectaţi potenţiale erori (care sunt mai frecvente decât credeţi) şi, de asemenea, să detectaţi posibile furturi de identitate sau utilizarea frauduloasă a cardurilor dvs. de credit.

Odată ce v-aţi asigurat că totul este în ordine, trebuie să vă menţineţi rata de îndatorare cât mai scăzută posibil, în mod ideal sub 35%. Câteva solduri mici la rate sau cardurile de credit vă pot creşte rata de îndatorare; achitaţi-le integral cât mai repede posibil, începând cu cele cu o dobândă mai mare.

De asemenea, evitaţi solicitările multiple de credit pentru a nu vă afecta negativ scorul şi asiguraţi-vă întotdeauna că plătiţi ratele lunare la timp.

În cele din urmă, evitaţi comercianţii cu amănuntul care oferă finanţare pentru locuinţe pentru a vă refinanţa creditul! Deoarece aceştia nu sunt creditori recunoscuţi de birourile de credit, toate eforturile pe care le faceţi pentru a reface scorul de credit nu vor apărea nicăieri în istoricul de creditare. Prin urmare, viitorii creditori nu vor putea vedea că v-aţi ocupat serios de finanţe şi vor vedea doar scorurile scăzute la o verificare birou credite!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici