(P) Ghid – ce să iei în considerare când cumperi o ladă frigorifică

139 afișări
Imaginea articolului (P) Ghid – ce să iei în considerare când cumperi o ladă frigorifică

(P) Ghid – ce să iei în considerare când cumperi o ladă frigorifică

Când ai nevoie de o capacitate mare de congelare a cărnii, a peştelui şi a meselor, fără a fi nevoie să mergi pentru o lungă perioadă la supermarket pentru cumpărături sau pentru că faci parte dintr-o familie numeroasă, cu multe guri de hrănit sau organizezi o cină, va fi foarte util să ai o ladă frigorifică încăpătoare.

Lăzile frigorifice sunt perfecte pentru a păstra toate alimentele şi a le păstra proaspete mult mai mult timp, fără să îţi faci griji că ceva se va strica.

Dacă te gândeşti să schimbi vechiul sistem de congelare vertical sau pur şi simplu ai nevoie de mai mult spaţiu pentru a stoca cantităţi mari de alimente, acest tip de aparat ar putea fi perfect pentru nevoile tale.

În prezent, există pe piaţă o mare varietate de lăzi frigorifice, cu dimensiuni diferite, mai multe mărci care produc lăzi frigorifice cu o eficienţă energetică foarte bună de până la A +++, iar datorită acestui consum redus vei economisi o mulţime de bani pe an cu factura de energie electrică.

Însă înainte de a cumpăra o ladă frigorifică, ar trebui să ţii cont de câteva aspecte şi caracteristici care te vor ajuta să alegi aparatul ideal pentru bucătăria ta, oferindu-ţi spaţiul suplimentar de care este posibil să ai nevoie pentru a congela toată mâncarea.

Capacitate de stocare

Unul dintre primele lucruri de luat în considerare atunci când alegi o ladă frigorifică pe emag ste capacitatea de stocare pe care o are în interior, pe baza a ceea ce ai nevoie acasă pentru a depozita toată mâncarea.

Ţine cont dacă ai o familie numeroasă, dacă este doar pentru tine, dacă o vei folosi direct în bucătărie sau dacă va fi un congelator de utilizat în weekend sau în vacanţă, toate acestea te vor ajuta să alegi întremodele de dimensiuni mari, mediisau chiar mici.

Capacitatea acestui echipament este de obicei măsurată în litri. Dacă ai o familie de şase membri aproximativ, vei avea nevoie de o ladă frigorifică de cel puţin 400 de litri.

Pe de altă parte, dacă ai un mic bar sau restaurant, îţi recomandăm un congelator între cel puţin 600 şi 1.200 de litri sau mai mult, pentru a putea stoca tot ce ai nevoie şi pentru a servi prânzul şi cina.

Plasare

Va trebui să te gândeşti la spaţiul ideal pentru a amplasa acest aparat nou. Deşi, în prezent, piaţa este foarte largă şi există multe dimensiuni, chiar şi mici, astfel încât acestea să se potrivească în bucătărie, totul depinde de spaţiul pe care îl ai la dispoziţie.

Măsoară bine dimensiunile locului pe care trebuie să amplasezi lada frigorifică şi compară aceste date cu măsurătorile pe care ţi le oferă magazinele şi chiar uită-te pe pagina producătorului pentru a fi mai sigur. Dacă nu verifici aceste măsurători, s-ar putea, atunci când lada frigorifică ajunge la tine acasă, să ai o surpriză proastă când vei vedea că nu încape în locul pe care l-ai avut în vedere.

Proiectare

Deşi cel mai important lucru este să găseşti o ladă frigorifică funcţională capabilă să se adapteze nevoilor tale, în acelaşi mod trebuie să te gândeşti la un design plăcut care să se potrivească foarte bine cu decorarea casei sau chiar a spaţiilor tale.

Există o mare varietate pe piaţă în ceea ce priveşte modelele de lăzi frigorifice, există cele cu aspect contemporan sau modern, cu termostate vizibile, cu încuietori de siguranţă şi cu coşuri de depozitare în interior care îţi vor permite să organizezi totul eficient.

Cosuri de depozitare

Marea majoritate a aparatelor de acest tip au cel puţin un coş de depozitare, deşi este posibil ca unele dintre mărcile mai accesibile să nu aibă niciun coş, astfel încât să poţi arunca toată mâncarea oe fundul congelatorului, lăsând totul puţin dezordonat.

Îţi recomandăm să ai cel puţin un coş de depozitare şi mult mai bine dacă ai două sau mai multe coşuri de depozitare, deoarece astfel poţi lăsa mâncarea pe care urmează să o foloseşti într-un timp scurt în aceste coşuri, fără a fi nevoie să laşi mâncarea să cadă spre partea de jos a lăzii frigorifice, ceea ce o face dificil de găsit atunci când ai nevoie.

Garanţie

Probabil una dintre caracteristicile pe care nu le luăm în considerare sau la care ne gândim cel mai puţin atunci când cumpărăm un aparat mare este garanţia. Aceasta nu este mai puţin importantă decât celelalte, deoarece lada frigorifică îţi va menţine alimentele congelate şi proaspete pentru o lungă perioadă de timp şi nu vrei să se strice într-o perioadă scurtă.

Garanţia minimă la nivel european este în general de doi ani pentru orice echipament electronic, în funcţie de magazinul de unde cumpăraţi aparatul.

Indicator luminos de alimentare

Acest lucru te va informa dintr-o privire dacă lada frigorifică este sau nu pornită.

Încuietoare de siguranţă

În lăzile frigorifice orizontale este de obicei foarte normal să găseşti încuietori pentru a bloca aparatul. În acest fel poţi preveni accesul copiilor mici.

Lumina interioară

Acest accesoriu perfect pe care îl au unele lăzi frigorifice este ideal pentru a putea vedea în interiorul aparatului, în timp ce depozitezi sau scoţi lucruri din el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici