Codul roşu, cod portocaliu supraîncălzit cu vorbe

Guvernul a instituit cod roşu pentru astăzi în 5 judeţe – Dolj, Olt, Tulcea, Ilfov, Giurgiu – şi municipiul Bucureşti. Conform directorului ANMH, Ion Sandu, codul roşu se instituie în regiunile în care, timp de două zile consecutiv, se înregistrează temperaturi de peste 41 de grade Celsius.

1 afișare
Imaginea articolului Codul roşu, cod portocaliu supraîncălzit cu vorbe

Codul roşu, cod portocaliu supraîncălzit cu vorbe

Pentru populaţie, practic, codul roşu nu va aduce în plus faţă de codul portocaliu decât un număr sporit de conferinţe de presă susţinute de guvernanţi şi autorităţile locale. În afară de un ordin (823/2006 emis de Ministerele Mediului şi Administraţiei) care se ocupă doar de definiţia culorilor codurilor, alte acte normative, care să prevadă măsuri pentru temperaturi de peste 41 de grade Celsius la umbră, nu există. Ministerul Muncii a anunţat ieri că, datorită codului roşu, toate activităţile care se desfăşoară în aer liber se vor întrerupe între orele 11.00 şi 18.00. Cei care lucrează în spaţii închise trebuie să aibă asigurată o ventilaţie corespunzătoare a spaţiilor sau să beneficieze de pauze. De asemenea, angajatorii trebuie să distribuie salariaţilor cel puţin 2 litri de apă de persoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici