Danila: Bancile ajung sa riste prea mult pentru cota de piata

Bancile ajung sa-si asume riscuri din ce in ce mai mari in goana dupa cota de piata, iar creditele de consum negarantate pot deveni principala vulnerabilitate in acest context, afirma Nicolae Danila, presedintele executiv al BCR.

1 afișare
Imaginea articolului Danila: Bancile ajung sa riste prea mult pentru cota de piata

Danila: Bancile ajung sa riste prea mult pentru cota de piata

"Toata lumea vrea cota de piata, insa pretul poate fi deteriorarea calitatii portofoliului de credite. Sigur ca in general rata creditelor neperformante este scazuta, ca procent suna bine, dar trebuie sa ne gandim si ca volumele efective sunt din ce in ce mai mari si daca vezi ca incep sa nu ti se mai intoarca 10-50 de milioane de euro, nu-ti mai poate fi indiferent", spune Danila.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici