Dosariada sutanelor

Verificarea de către CNSAS a trecutului înalţilor prelaţi din Sinodul BOR riscă să arunce cele două instituţii în pragul unui nou scandal. Rezoluţia de poliţie politică emisă pe numele mitropolitului Banatului, Nicolae Corneanu, ca şi invitaţiile la audieri adresate unor alţi clerici, în frunte cu Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, au luat prin surprindere Biserica, în condiţiile în care pe data de 12 septembrie este programată alegerea noului Patriarh. Biserica a fost pusă într-o situaţie delicată faţă de propriii enoriaşi tot de Mircea Dinescu, membru al Colegiului CNSAS.

1 afișare
Imaginea articolului Dosariada sutanelor

Dosariada sutanelor

Dinescu a anunţat exis­ten­ţa unor suspiciuni în cazul trecutului altor 16 ierarhi BOR, nominalizaţi pe o listă de dosare distruse a fostei direcţii de informaţii externe. Potrivit unor surse din cadrul CNSAS, printre ei se numără şi actualul mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, Daniel, personaj cu o carieră clericală fulminantă, favorit în cursa pentru obţinerea cârjei patriarhale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici