Două vile ale unui sirian au „aterizat“ în zona de balizaj a aeroportului Băneasa

Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa se modernizează degeaba. Un sirian a reuşit ca în numai două luni să facă inutilă investiţia de câteva zeci de milioane de euro pe care statul român o face la Băneasa. Practic, în aproape şase săptămâni,Sijri Aimn – cetăţean sirian – a ridicat două vile P+2 exact la 500 de metri de pista de aterizare, fix pe axul ei. Mai grav este că, pe lângă faptul că aeronavele i-ar zgâria acoperişul la fiecare aterizare sau decolare, clădirea ocupă spaţiul special pentru sistemul de balizaj.

1 afișare
Imaginea articolului Două vile ale unui sirian au „aterizat“ în zona de balizaj a aeroportului Băneasa

Două vile ale unui sirian au „aterizat“ în zona de balizaj a aeroportului Băneasa

Aşa că, în prezent, există doar două soluţii – ori se mută pista de aterizare (care abia a fost finisată), ori se transformă vila arabului în sistem de balizaj. Ultima variantă e mai riscantă, fiindcă, dacă arabul aprinde lumina în bucătărie, avioanele pot ateriza lângă pistă! Soluţia demolării casei e mai complicată. Asta, deoarece vilele au fost construite fără vreo autorizaţie, iar autorităţile abia au început să-i caute pe cei răspunzători pentru ca aceştia să ia o decizie.În urmă cu două luni, Guvernul a anunţat cu pompă că a demarat programul de modernizare a AIBB (Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa). În paralel cu lucrările la pista de aterizare au început şi manevrele de modernizare a sistemului de securitate. Astfel, s-a luat decizia schimbării sistemului de balizaj. Acest sistem indică piloţilor poziţia pistei de aterizare în funcţie de direcţia zborului. Balizajul este una din cele mai importante sisteme de securitate a zborului, iar lipsa acestuia sau a unei părţi din el duce la închiderea automată a aeroportului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici