Eduard Şevardnadze: „Ceauşescu şi Gorbaciov erau să se ia la bătaie“

Şeful diplomaţiei sovietice din timpul căderii Cortinei de Fier rememorează culisele pregătirii unificării Germaniei, relaţiile tensionate ale Moscovei cu România comunistă, precum şi prăbuşirea URSS.

1 afișare
Imaginea articolului Eduard Şevardnadze: „Ceauşescu şi Gorbaciov erau să se ia la bătaie“

Eduard Şevardnadze: „Ceauşescu şi Gorbaciov erau să se ia la bătaie“

Fostul ministru de Externe al URSS din timpul prăbuşirii Zidului Berlinului ocupă vila prezidenţială din Tbilisi, capitala Georgiei, situată într-o zonă înverzită a oraşului.Şi-a păstrat reşedinţa din perioada cât a fost preşedinte al micii rebublici, chiar dacă, în noiembrie 2003, a fost răsturnat de la putere în urma Revoluţiei Trandafirilor. Aceasta avea să-l propulseze pe actualul lider georgian Mihail Saakaşvili. Reşedinţa este păzită de forţe de securitate, dar nu am putut să nu remarcăm în curte superbele exemplare de câini ciobăneşti caucazieni.

 

Citeste toata stirea pe www.adevarul.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici