Liverpool şi-a luat adio de la Juergen Klopp cu o victorie emoţionantă

Liverpool i-a oferit duminică o victorie apreciatului său antrenor Juergen Klopp, în ultimul său meci la echipă. O victorie cu 2-0 în faţa lui Wolverhampton Wanderers, care a evoluat în 10 oameni, pe Anfield, a marcat un final de sezon emoţionant în Premier League pentru managerul german.

Urmărește
335 afișări
Imaginea articolului Liverpool şi-a luat adio de la Juergen Klopp cu o victorie emoţionantă

Liverpool şi-a luat adio de la Juergen Klopp cu o victorie emoţionantă

Alexis Mac Allister şi Jarell Quansah au marcat într-o zi care rezultatul nu a avut niciun impact asupra clasării pe locul trei în clasament a cormoranilor. A fost totuşi o zi de care fanii lui Liverpool se temeau încă de când managerul german în vârstă de 56 de ani a anunţat la sfârşitul lunii ianuarie că va părăsi clubul la finalul sezonului, după aproape nouă ani la cârma echipei.

„Probabil că sunt surprins, am crezut că sunt deja în bucăţi, ca să fiu sincer, dar nu sunt, sunt atât de fericit. Nu-mi vine să cred", a declarat Klopp publicului de pe Anfield după meci.

„Sunt atât de fericit pentru voi toţi, pentru atmosferă, pentru joc, pentru că am făcut parte din această familie, pentru noi, pentru cum am sărbătorit această zi. Vă mulţumesc foarte mult!"

Echipa lui Klopp, care era pe cale să îi ofere managerului lor un final de poveste înainte ca o serie de rezultate proaste luna trecută să le deraieze lupta pentru titlu, a terminat sezonul cu 82 de puncte, la nouă puncte în spatele câştigătoarei Manchester City şi la şapte în spatele celei de a doua clasate, Arsenal.

„Nu am cuvinte, este o zi foarte emoţionantă", a declarat căpitanul lui Liverpool, Virgil van Dijk - luptându-se cu lacrimile - pentru Sky Sports. „Avea să fie o după-amiază grea. Am vrut să ne asigurăm că ne facem practic treaba şi apoi, evident, putem fi cu toţii foarte emoţionaţi după meci. (Klopp) merită toată dragostea pe care o primeşte".

Wolves a rămas în 10 oameni în minutul 28, când Nelson Semedo a fost eliminat pentru un fault dur asupra lui Mac Allister. Şase minute mai târziu, mijlocaşul argentinian a reluat cu capul centrarea lui Harvey Elliott, punându-i lui Klopp un zâmbet imenspe faţă. Quansah a dublat avantajul lui Liverpool în minutul 40, când a reluat în plasă pasa lui Mohamed Salah.

Klopp şi-a luat rămas bun de la fanii de pe Anfield - inclusiv de la proprietarii John Henry şi Tom Werner, care au zburat din Boston pentru această ocazie - după ce germanul a câştigat 305 meciuri, cu Reds.

„În această dimineaţă m-am trezit şi am fost complet în modul de joc", a declarat Klopp pentru Sky Sports înainte de startul meciului. „Am avut o şedinţă de echipă normală, iar cei 60.000 de aici şi cele câteva milioane de telespectatori merită asta. Oamenii îl numesc ultimul dans, aşa că hai să dansăm!".

Klopp a câştigat şapte trofee de când s-a alăturat clubului în 2015, inclusiv Liga Campionilor în 2019 şi un prim titlu al Ligii engleze în trei decenii în 2020. De asemenea, a câştigat Cupa Mondială a Cluburilor, FA Cup, Cupa Ligii de două ori şi Supercupa UEFA, precum şi Community Shield.

Aprecierea fanilor a fost afişată din plin în ultimele minute ale meciului de duminică, suporterii fiind în picioare şi cântând la nesfârşit versiunea lor a cântecului „I Feel Fine" a celor de la Beatles.

Salah, care a ajuns duminică la cea de-a 250-a apariţie în campionat pentru club, a terminat ca cel mai bun marcator al sezonului, cu 18 goluri în campionat, în timp ce echipa a totalizat 142 de goluri în toate competiţiile, al doilea cel mai mare număr din istoria clubului, după cel din sezonul 2021-22 (147).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici