Experimentul Apuseni

Aproximativ 95 de oameni de stiinta din Germania si Romania au participat la un proiect menit sa ridice gradul de atractivitate turistica, prin pastrarea traditiilor si a stilului de viata al locuitorilor, in zona Ghetarului Scarisoara, din judetul Alba.

5 afișări
Imaginea articolului Experimentul Apuseni

Experimentul Apuseni

"Motii trebuie sa fie mai constienti de bogatiile pe care le au", considera Evelyn Rusdea, profesor la Universitatea din Freiburg, initiatoarea "Proiectului Apuseni". In timp ce orasele si comunele din Romania sunt invadate de betoane, caramida si termopan, un grup de arhitecti si oameni de stiinta incearca sa reinvie constructiile in stil traditional. Acest lucru se intampla in Tara Motilor, pe Platoul Ghetarului Scarisoara, judetul Alba, acolo unde localnicii au picat si ei in plasa modernismului de tip occidental prost inteles.

 

Citeste toata stirea pe www.romanialibera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici