"Kilometrul 0" al mizeriei

Se află în curtea Bisericii "Sfântul Gheorghe Nou", a fost construit în secolul al XVIII-lea şi măsoară distanţa până la cele mai mari capitale europene şi oraşele importante din ţară. Astăzi, din cauza nepăsării autorităţilor, "Kilometrul 0" a devenit tărâmul de vis al aurolacilor, al prostituatelor şi al mizeriei.

1 afișare
Imaginea articolului "Kilometrul 0" al mizeriei

"Kilometrul 0" al mizeriei

Bine ascuns în curtea Bisericii "Sfântul Gheorghe Nou", este observat cu greu de trecători, fie ei bucureşteni sau provinciali. Mulţi nu-i cunosc semnificaţia şi, deşi au păşit de multe ori pe poarta sfântului lăcaş, sub povara problemelor nu au observat monumentul cu înfăţişarea unui soare, ce se află aici. Adică Kilometrul 0, construit în anul 1932. Cândva reprezentativ pentru români – marca centrul geografic al Capitalei României şi făurirea României Mari – s-a transformat astăzi într-un loc în care aurolacii şi prostituatele fac legea. Poate, paradoxal, simbolul soarelui a devenit unul de mult apus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici