O PALMA DE 2,7 MILIARDE PE OBRAZUL LUI BASESCU

Dinu Patriciu a devenit cel mai bogat romån dupa ce a våndut cea mai mare parte a actiunilor detinute la The Rompetrol Group (TRG) companiei kazahe de stat KazMunaiGaz. Patriciu a cedat, alaturi de asociatul sau, Phillip Stephenson, 75% din actiunile detinute la TRG, pentru suma de 2,7 miliarde de dolari. Dinu Patriciu va încasa din vânzarea celor 75% din actiunile grupului Rompetrol circa 2,16 miliarde de dolari, în timp ce partenerului american al acestuia, Phillip Stephenson, îi vor reveni aproximativ 540 de milioane de dolari.

1 afișare
Imaginea articolului O PALMA DE 2,7 MILIARDE PE OBRAZUL LUI BASESCU

O PALMA DE 2,7 MILIARDE PE OBRAZUL LUI BASESCU

Omul de afaceri spune ca, prin aceasta tranzactie, vrea sa creeze cu societatea kazaha un parteneriat ce va asigura un „pod energetic“ care sa nu depinda de Rusia. Potrivit lui Patriciu, KazMunaiGaz a facut aceasta oferta deoarece se afla sub presiunea Rusiei de a nu face exporturi. In conditiile actuale, KazMunaiGaz a iesit de sub embargoul Moscovei, astfel ca produsele nu vor mai fi exportate, ci vor circula in interiorul companiei. Activitatea KazMunaiGaz se va desfasura, astfel, in interiorul UE, Romånia fiind stat membru, iar influenta Rusiei dispare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici