Patriciu vinde Rompetrol si devine cel mai bogat roman

Dinu Patriciu, presedintele si proprietarul grupului Rompetrol, inregistrat in Olanda, a vindut 75% din actiuni, pentru 2,7 miliarde de dolari, catre compania petroliera de stat KazMunaiGaz din Kazahstan, care si-a anuntat in urma cu citeva luni intentia de a intra pe piata europeana. Tranzactia a fost confirmata de Dinu Patriciu, care a precizat ca grupul a fost evaluat la 3,616 miliarde de dolari. Astfel, omul de afaceri va incasa 2,71 miliarde de dolari. Firma elvetiana Rompetrol Holding, controlata de Patriciu, va pastra 25% din actiunile grupului Rompetrol, iar Patriciu va ramine in continuare presedinte al CA si director general.

1 afișare
Imaginea articolului Patriciu vinde Rompetrol si devine cel mai bogat roman

Patriciu vinde Rompetrol si devine cel mai bogat roman

„Vinzarea a fost rezultatul unei proceduri de licitatie privata care a durat sapte luni si care a fost coordonata de Grupul de Energie din Londra al bancii de investitii Morgan Stanley. Tranzactia este conditionata de aprobarea din partea Comisiei Europene si din partea altor autoritati de competitie relevante.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici