80% din bebeluşii cu malformaţii sunt operaţi în România. Acum 10 ani, erau duşi în străinătate

  • 80% din bebeluşii născuţi cu malformaţii sunt operaţi acum în România, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.
  • Acum 10 ani, procentul era invers, adică 80% erau duşi în străinătate.
118 afișări
Imaginea articolului 80% din bebeluşii cu malformaţii sunt operaţi în România. Acum 10 ani, erau duşi în străinătate

80% din bebeluşii cu malformaţii sunt operaţi în România. Acum 10 ani, erau duşi în străinătate

Rafila a anunţat, la un eveniment al Salvaţi Copiii, că anul trecut s-a încheiat cu achiziţia a peste 300 din incubatoare pentru secţiile de neonatologie.

De asemenea, spune Rafila, autorităţile cumpără 12 ambulanţe de tip terapie intensivă care vor fi folosite pentru transportul în siguranţă inclusiv al prematurilor în maternităţile de grad 3.

„Lucrăm foarte bine şi cu cei de la Marie Curie, e un loc unde încercăm să dezvoltăm şi am reuşit acest lucru, la chirurgia cardiovasculară pediatrică. Nou-născuţii cu malformaţii sunt operaţi în proporţie de 80% în România, iar acum 10 ani în proporţia era invers, 80% erau operaţi în străinătate. Dincolo de faptul că aceste intervenţii se pot face în România, se lucrează la dezvoltarea unor centre în toată ţara, cel de la Târgu Mureş era cunoscut în mod tradiţional, însă nu era suficient. Avem acum la Marie Curie, la Timişoara, la Iaşi aşteptăm reluarea activităţii şi bineînţeles la Cluj”, a afirmat ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici