Aproape 50% dintre italienii din zona Bergamo au avut coronavirus

982 afișări
Imaginea articolului Aproape 50% dintre italienii din zona Bergamo au avut coronavirus

Aproape 50% dintre italienii din zona Bergamo au avut coronavirus

Primarul din Bergamo, Giorgio Gori, spune că în provincia italiană cea mai afectată de epidemia de coronavirus este probabil ca aproape jumătate din populaţie să fi fost deja infectată. "O parte semnificativă a populaţiei, aproape 50 la sută, a întâlnit deja virusul", a spus Gori într-o videoconferinţă cu jurnaliştii străini.

Este o estimare bazată pe datele de la Oggicomestai(.it) (Howareyoutoday), o aplicaţie mobilă de monitorizare a sănătăţii pentru locuitorii din zona Bergamo. Aplicaţia a fost deja descărcată şi folosită de peste 50.000 de persoane.

Gori a spus că aproximativ 35 la sută dintre utilizatori au raportat că au prezentat simptome tipice de coronavirus, inclusiv febră, tuse şi pierderea gustului sau a mirosului. „Dacă pe lângă aceştia, îi luam în calcul şi pe pacienţilor asimptomatici, cred că putem obţine o imagine de ansamblu a adevăratei incidenţe a coronavirusului în provincia Bergamo”, a subliniat el.

Luni, autorităţile medicale din Bergamo au declarat că testele de sânge pe un eşantion de aproximativ 10.000 de cetăţeni au relevat că aproape 60 la sută dintre aceştia dezvoltaseră anticorpi antivirus, ceea ce sugerează că au fost infectaţi.

Gori a spus că procentul mare s-a datorat faptului că testele le-au fost făcute mai ales persoanelor expuse la pacienţii cu Covid-19.

Bergamo, o provincie aflată la aproximativ 50 de kilometri nord-est de Milano, a fost epicentrul Covid-19 din Italia. Are 1,1 milioane de locuitori, aproximativ 120.000 numai în oraşul Bergamo.

În timpul crizei, Bergamo a devenit cunoscut sub numele de "Wuhanul Italiei". În martie, situaţia era atât de gravă încât crematoriul local nu mai putea face faţă numărului de morţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici