Atenţie! Au fost descoperite mai multe produse de slăbit foarte periculoase pentru organism. Mai multe site-uri cunoscute le-au vândut

  • Mai multe produse de slăbit „periculoase” care conţin substanţe care pot provoca accident vascular cerebral sau atac de cord au fost vândute pe site-uri cunoscute, precum eBay, Wish sau AliExpress, fără avertismente de sănătate, a constatat o anchetă.
  • Specialiştii au găsit pe aceste magazine online zeci de produse cu un conţinut ridicat de extracte din plante care pot face consumatorii să fie agitaţi sau agresivi şi să-şi crească ritmul cardiac şi tensiunea arterială.
  • Toate conţineau fie yohimbină, fie sinefrină, substanţe despre care Agenţia de Reglementare a Medicamentelor şi Produselor de Sănătate (MHRA) a spus că au „un potenţial mare de a provoca probleme dacă sunt utilizate fără supravegherea sau sfatul medicului”.
3069 afișări
Imaginea articolului Atenţie! Au fost descoperite mai multe produse de slăbit foarte periculoase pentru organism. Mai multe site-uri cunoscute le-au vândut

Atenţie! Au fost descoperite mai multe produse de slăbit foarte periculoase pentru organism. Mai multe site-uri cunoscute le-au vândut

Mai multe persoane cau au cumpărat astfel de produse, folosite de cei care doresc să slăbească, de culturişti şi sportivi, prin intermediul magazinelor online eBay, Wish şi AliExpress, au observat că unele dintre ele nu includ avertismente de sănătate sau informaţii despre dozare, potrivit The Guardian.

Dr. James Coulson, un expert în toxicologie, care face parte din Comitetul pentru toxicitate al Regatului Unit, a avertizat că extractele, chiar dacă sunt naturale, sunt periculoase şi ar putea afecta sănătatea consumatorilor. „Când vine vorba de aceste medicamente, efectele critice de care ne preocupăm sunt cele asupra sistemului nervos simpatic şi în special efectul asupra tensiunii arteriale”, a spus el.

Cei care cosumă astfel de produse vor începe să vadă „efectele deteriorării organelor secundare din cauza creşterii tensiunii arteriale [şi] posibil deteriorarea sistemului cardiovascular”, a adăugat el.

Coulson este lector la Universitatea Cardiff, consultant la NHS din Ţara Galilor şi consultant la Serviciul Naţional de Informaţii privind Medicamentele din Marea Britanie. El a tratat persoanele care au suferit efecte secundare după ce au ingerat yohimbină şi, de asemenea, s-a ocupat de rapoarte de complicaţii după utilizarea sinefrinei.

El şi alţi profesionişti din domeniul sănătăţii sunt îngrijoraţi de faptul că oamenii cred că extractele din plante sunt inofensive, deoarece sunt naturale şi nu îşi dau seama că sunt expuşi unui risc mare dacă le consumă.

Sue Davies, şefa Protecţiei Consumatorilor a spus: „Este îngrijorător faptul că ancheta noastră a dezvăluit că aceste suplimente de slăbit care conţin ingrediente potenţial periculoase sunt disponibile online”.

MHRA şi alte autorităţi de reglementare „trebuie să fie mai proactive în controlul produselor potenţial periculoase care sunt oferite spre vânzare pe aceste site-uri”, a adăugat ea.

Ebay şi AliExpress au eliminat de pe site produsele descoperite a fi periculoase, în timp ce Wish a spus că se află în proces de a face acest lucru.
 
Un purtător de cuvânt al eBay a spus: „Luăm extrem de în serios siguranţa utilizatorilor noştri şi colaborăm îndeaproape cu MHRA pentru a ne asigura că vânzătorii şi listările de pe eBay respectă legile şi reglementările”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici