Ce au în comun pozele cu mâncarea pe Instagram şi creşterea în greutate? STUDIU

  • Dacă eşti la dietă sau vrei să slăbeşti, nu mai fotografia mâncarea din farfurie.
  • Iar dacă nu eşti la dietă dar nu vrei să „prinzi” proporţii, ar fi bine să iei furculiţa în mână la masă, în loc de telefon.
  • Oamenii care fac poze cu mâncarea şi le pun pe Instagram, dorind să arate să împărtăşească cu ceilalţi experienţa culinară, tind să-şi crească nu doar like-urile, ci şi mărimea taliei.
  • Cel puţin, asta arată un studiu derulat de către Universitatea de Sud Georgia din Statele Unite.
915 afișări
Imaginea articolului Ce au în comun pozele cu mâncarea pe Instagram şi creşterea în greutate? STUDIU

FOTO Hepta

Concret, circa 70% din mileniali fac o poză cu ce au în farfurie înainte de a mânca.  Iar cercetătorii au demonstrat că oamenii care fac poze cu mic-dejunul sau cina, le pun pe Instagram şi abia apoi mănâncă, se simt mai greu sătui. În plus, tind să-şi umple farfuria încă o dată. 
 
Şi alte studii arată impactul fotografiilor cu mâncare asupra stării de foame sau de saţietate: postarea imaginilor cu preparate le face mai gustoase, întrucât creierul se concentrează mai mult pe mirosul şi gustul mâncării. 
 
Studiul de faţă publicat în jurnalul de nutriţie Appetite a selectat 145 de studenţi şi i-a împărţit în două groupuri. Ambele au primit o farfurie cu biscuţi cu aromă de brânză şi li s-a spus să îi ronţăie, iar unuia dintre grupuri i s-a cerut să facă o fotografie întâi. 
 
După ce au terminat de ronţăit, voluntarilor li s-a cerut să dea o notă gustării şi să spună dacă mai doresc o porţie. 

Fotografiatul mâncării creşte poftele culinare

Rezultatele studiului arată cât de mult ne influenţează comportamentul nostru pe social media. Studenţii care au fotografiat biscuiţii înainte de a-i mânca au dat dat note mai mari gustării şi au dorit încă o porţie. 
 
Fotografiatul mâncării schimbă modul în care creierul percepe mâncarea, făcând-o mai atractivă şi crescând şi apetitul. 
 
Pare o informaţie obişnuită, dar oamenii care vor să slăbească ar trebui să mănânce pur şi simplu, fără a fotografia mâncarea înainte, spun autorii studiului. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici