Ce se întâmplă cu energia corpului, dacă nu consumă vin şi bere timp de 30 de zile

O lună fără alcool este suficientă pentru a multiplica rezervele şi pentru a purifica organismul, relevă un studiu francez.

16719 afișări
Imaginea articolului Ce se întâmplă cu energia corpului, dacă nu consumă vin şi bere timp de 30 de zile

Ce se întâmplă cu energia corpului, dacă nu consumă vin şi bere timp de 30 de zile

Pentru cei care fac sport la nivel amator, nu este întotdeauna uşor să-şi potrivească performanţa cu plăcerile vieţii de zi cu zi.

Sunt necesare însă câteva mici sacrificii pentru a obţine îmbunătăţiri importante: o serie de studii au analizat ce se întâmplă cu corpul nostru când rămâne fără alcool timp de 30 de zile consecutiv şi rezultatul este surprinzător.

Şi, mai ales, foarte benefic pentru cei care fac sport.

Un studiu realizat de Spitalul Lyon şi Universitatea Paris-Sud a demonstrat efectele benefice ale 30 de zile la rând fără a bea alcool: în primul rând, există o creştere naturală a energiei, deoarece alcoolul încetineşte funcţionarea creierului şi activitatea neuronală (care este motivul relaxării tipice cauzate de alcool), dar în cele din urmă pot drena energia din corpul nostru.

Pe scurt, 30 de zile fără băut face organismul mai eficient, deoarece reduce volumul de muncă al ficatului, îmbunătăţind funcţia hepatică, şi, de asemenea, restabilind un echilibru hormonal. De asemenea, este o oportunitate excelentă de a vă purifica intestinele, reducând inflamaţia şi găsind un echilibru bacterian sănătos.

30 de zile fără alcool, conform cercetătorilor, îmbunătăţesc şi procesele de reparare celulară, atât pentru că organismul devine din nou mai funcţional, cât şi pentru că, în absenţa alcoolului, există mai puţine daune celulare de reparat.

În acest fel, vindecarea rănilor va fi, de asemenea, mai bună şi mai rapidă, pielea va fi mai sănătoasă şi claritatea mentală la stres se va îmbunătăţi. Mai mult, metabolismul va beneficia, atât de mult încât 38% dintre participanţii la studiu au experimentat pierderea în greutate în aceste 30 de zile fără a consuma alcool.

Nu este totul. Deşi alcoolul provoacă somnolenţă, în realitate, afectează negativ calitatea somnului. Un studiu anterior al Universităţii din Ulsan, din Coreea de Sud, a demonstrat deja cum alcoolul creşte tulburările de somn, scăzându-i calitatea. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici