Covid, cazuri în creştere. Alarma OMS: 10.000 de decese în decembrie. Niveluri inacceptabile

Luna trecută a existat o creştere cu 42% a internărilor în spital şi o creştere cu 62% a internărilor la terapie intensivă, monitorizare făcută în 50 de ţări.

970 afișări
Imaginea articolului Covid, cazuri în creştere. Alarma OMS: 10.000 de decese în decembrie. Niveluri inacceptabile

Covid, cazuri în creştere. Alarma OMS: 10.000 de decese în decembrie. Niveluri inacceptabile

Cursa Covid-19 nu se opreşte. Infecţiile continuă în toată lumea, favorizate şi de o eliminare generală a măsurilor de izolare. Chiar dacă Sars-Cov2 nu mai este o urgenţă globală de sănătate, Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu îşi ascunde îngrijorarea.

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul actualizării periodice pentru presă, a explicat: „În decembrie, aproape 10.000 de decese din cauza Covid-19 au fost raportate la OMS şi, faţă de noiembrie, au înregistrat 42% creşterea internărilor în spital şi o creştere cu 62% a internărilor la terapie intensivă.

Deşi 10.000 de decese pe lună sunt mult mai mici (comparativ cu cele raportate în perioadele de vârf ale pandemiei) acest nivel de decese prevenibile nu este acceptabil”.

Ghebreyesus a mai precizat că aceste cifre „se bazează pe date din mai puţin de 50 de ţări, în principal din Europa şi America”, dar practic cert este că „sunt creşteri şi în alte ţări şi că nu sunt raportate”.

El a adăugat, de asemenea: „Continuăm să cerem guvernelor să menţină supravegherea şi secvenţierea şi să asigure accesul la teste, tratamente şi vaccinuri. Şi continuăm să îndemnăm oamenii să se vaccineze, să fie testaţi, să poarte măşti acolo unde este necesar şi să ne asigurăm că spaţiile interioare aglomerate sunt bine ventilate”.

În ultimele patru săptămâni, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a înregistrat 850.000 de cazuri de Covid la nivel mondial, în mare parte legate de o nouă variantă a virusului Sars-Cov2. OMS subliniază că numărul ar putea fi mult mai mare deoarece supravegherea şi înregistrarea datelor au scăzut în aproape toate ţările.

Maria Van Kerkhove, director tehnic pentru Covid-19 la OMS, a ţinut zilele trecute să-şi exprime îngrijorarea cu privire la creşterea cazurilor şi a spitalizărilor pentru Covid care, chiar dacă ne aflăm într-o nouă fază, „reprezintă încă o ameninţare pentru sănătatea globală. Van Kerkhove a subliniat: „cazurile şi spitalizările de Covid au crescut de luni de zile. Spitalele din multe ţări sunt copleşite de Covid şi de alţi agenţi patogeni, iar decesele sunt în creştere”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici