Creşterea părului: cele mai bune 10 alimente pentru a limita căderea părului

  • O dietă sănătoasă şi echilibrată poate avea multe beneficii.
  • Printre acestea se numără şi sănătatea scalpului.
  • Conform Men's Health, mai multe studii arată că luarea caloriilor potrivite şi echilibrarea cantităţii de proteine, vitamine şi minerale poate ajuta la creşterea părului.
  • După cum a explicat dr. Kim Yawitz, „deficienţele nutriţionale pot încetini creşterea sau chiar pot creşte şansele de cădere”.
11913 afișări
Imaginea articolului Creşterea părului: cele mai bune 10 alimente pentru a limita căderea părului

Creşterea părului: cele mai bune 10 alimente pentru a limita căderea părului

Iată 10 alimente care promovează creşterea părului:

Ou

Proteinele, zincul şi multe altele fac din ou unul dintre cele mai bune alimente pentru a promova creşterea părului. În special, biotina conţinută în acest aliment este considerată esenţială pentru prevenirea căderii părului. Dar, mi le puteţi mânca în exces: după un anumit prag, efectele benefice sunt minime.

Peşte gras

Printre cei mai importanţi nutrienţi în creşterea părului se numără şi acizii graşi Omega-3 care pot promova şi sănătatea scalpului. De aceea este important să mănânci aşa-numitul peşte gras, inclusiv hering şi macrou.

Ardei

Pe lângă felul principal, poate ajuta şi alegerea garniturii potrivite. Dacă vrei să promovezi creşterea părului, ardeii sunt pentru tine datorită prezenţei vitaminei C.

Avocado

Vitamina E conţinută în avocado este excelentă şi pentru a ajuta la creşterea părului, precum şi pentru a preveni căderea părului. Nu doar vitamine: acest aliment este şi bogat în Omega-3, ceea ce îl face şi mai potrivit pentru acest scop.

Carne roşie

Carnea roşie este deosebit de bogată în fier, care este potrivit pentru cei care caută alimente utile împotriva căderii părului. Potrivit dr. Kimberly Gomer, de fapt, „proteinele conţinute în carne ajută la creşterea şi întăresc foliculii de păr”.

Fasole

Proteine, fier, zinc, biotină: fasolea conţine diferiţi nutrienţi capabili să promoveze sănătatea părului şi, prin urmare, trebuie luată în considerare atunci când vorbim despre promovarea creşterii părului.

Fructe uscate

Migdalele ajută la sănătatea părului. Iată ce susţine dr. Kim Yawitz: „Conţin nutrienţi despre care se crede că favorizează creşterea”. Dar nu sunt singurele: nucile, fisticul şi alte tipuri de fructe uscate pot ajuta şi ele, datorită cantităţilor mari de vitamina E, vitamina B, zinc şi acizi graşi.

Tofu

Tofu poate fi un aliat pentru cei care caută alimente care pot îmbunătăţi sănătatea părului lor. Acest lucru se datorează prezenţei aşa-numitei spermidine, o substanţă naturală cu proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii.

Mango

Conform a ceea ce susţine dr. Yelena Wheeler, consumul de fructe tropicale poate avea efecte benefice pentru păr. În special, mango conţine o cantitate mare de vitamina A, care poate susţine sănătatea scalpului.

Iaurt

Iaurtul este printre alimentele despre care se crede că oferă beneficii în ceea ce priveşte creşterea părului. Asta datorită proteinelor, dar şi fermenţilor lactici conţinuţi. Deşi aceste efecte nu au fost pe deplin confirmate la om, iaurtul poate fi un aliat. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici