Criza apei potabile în Uruguay: seceta afectează 1,8 milioane de oameni

Uruguay, una dintre ţările cu cele mai mari resurse de apă din America de Sud, se confruntă cu o criză a apei potabile.

239 afișări
Imaginea articolului Criza apei potabile în Uruguay: seceta afectează 1,8 milioane de oameni

Criza apei potabile în Uruguay: seceta afectează 1,8 milioane de oameni

Mai mult de jumătate din populaţia Uruguayului, care numără în jur de 3,5 milioane de locuitori, nu mai are acces la apă potabilă. Iar asta se întâmplă într-una dintre ţările din lume cu cele mai mari resurse de apă. O situaţie determinată de seceta îndelungată care a lovit naţiunea sud-americană.

Ziarul britanic The Guardian relatează acest lucru într-un articol de pe site. Capitala Montevideo şi împrejurimile sale, zonă în care locuiesc 1,8 milioane de oameni, sunt alimentate de un singur rezervor care a fost golit de cei trei ani consecutivi de secetă.

De la începutul acestui an, compania publică care furnizează apă a adăugat treptat apă sărată din estuarul Rio de la Plata. Acum, apa a depăşit nivelurile maxime de sodiu şi cloruri stabilite de standardele OMS şi are un gust neplăcut, chiar dacă conform guvernului nu este periculoasă pentru sănătate, în afară de cei mai vulnerabili, precum copiii mici, femeile însărcinate şi persoanele cu probleme de sănătate.

Jumătate dintre locuitorii din zonă şi-au redus consumul de apă de la robinet, peste o treime au încetat să o mai bea şi guvernul a anunţat distribuirea apei îmbuteliate. Guvernul a scutit apa îmbuteliată de la taxe, anunţând că va oferi apă îmbuteliată gratuită pentru peste 500.000 de persoane. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici