Cum să-ţi creşti şansele pentru o viaţă mai bună dacă ai avut probleme cu inima? Viaţa sexuală nu trebuie neglijată

  • O viaţă sexuală sănătoasă sporeşte şansele de supravieţuire pentru victimele atacului de cord
  • Cercetătorii au urmărit 495 de cupluri pe o perioadă de 20 de ani
  • Riscul de deces în cazul celor care cresc, sau menţin frecvenţa activităţii sexuale este cu 35% mai mic
1055 afișări
Imaginea articolului Cum să-ţi creşti şansele pentru o viaţă mai bună dacă ai avut probleme cu inima? Viaţa sexuală nu trebuie neglijată

FOTO: Profimedia

Cum să îmbini plăcutul cu sănătosul? Studiile spun că menţinerea sau creşterea activităţii sexuale poate fi legată de o supravieţuire mai bună pe termen lung. Cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv au urmărit 495 de cupluri timp de aproximativ 20 de ani. Au constatat că cei care şi-au menţinut sau au crescut frecvenţa activităţii sexuale în primele şase luni după un atac de cord au avut un risc de deces cu 35% mai mic decât cei care au încetat să facă sex sau şi-au redus frecvenţa.

„În general, viaţa sexuală este un subiect destul de tabu în România. S-a demonstrat că pacienţilor care sunt bolnavi de boli cardiovasculare, mai ales de infarct, le este frică să mai facă, sau să îşi revină către activitatea lor sexuală normală”, spune Oren Iancovici, medic specialist cardiolog.

„Noi recomandăm, ca medici cardiologi, oriunde în lume, ca pacientul să revină la o viaţă normală, indiferent dacă este sexuală sau nu. Dacă după acest atac de cord te întorci cât de repede se poate, evident să îţi dea voie cardiologul la o activitate sexuală, automat tu te simţi şi cum erai înainte, te simţi bine. Dacă avem o viaţă sexuală activă, şi revenim la o viaţă sexuală activă conform acestui studiu, dar în general ce ştim şi noi, cardiologii, este că probabilitatea ca să mai faci un infarct sau să mai ai o problemă este mai mică. Suntem activi în general, sportivi, activitate socială şi cu activitate sexuală, cu siguranţă putem să prevenim această boală să apară, sau măcar o amânăm”, adaugă medicul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici