De la 1 ianuarie 2023 se pot acorda medicamente compensate cu 90% pentru unii asiguraţi

De la 1 ianuarie 2023 se pot acorda medicamente compensate cu 90% pentru asiguraţii cu pensie de până la 1.608 lei, informează Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

1513 afișări
Imaginea articolului De la 1 ianuarie 2023 se pot acorda medicamente compensate cu 90% pentru unii asiguraţi

De la 1 ianuarie 2023 se pot acorda medicamente compensate cu 90% pentru unii asiguraţi

De la începutul anului viitor, plafonul de pensie până la care se compensează cu 90% preţul de referinţă al medicamentelor de pe sublista B va creşte de la 1429 lei la 1608 lei, conform Hotărârii de Guvern nr. 1556/2022, publicată joi în Monitorul Oficial.

De Programul pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor beneficiază toţi pensionarii cu venituri din pensii şi indemnizaţie socială sub valoarea menţionată, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri.

Totodată, la stabilirea plafonului de pensie până la care se pot acorda medicamente compensate cu 90% nu se ia în calcul ajutorul financiar instituit prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 168/2022 pentru pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii din sistemul pensiilor militare de stat şi beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale/sectoriale de pensii, cu venituri mai mici sau egale cu 3.000 lei/lună. Acest ajutor se va acorda în două tranşe, în lunile ianuarie şi octombrie 2023, prin casele teritoriale/sectoriale de pensii.

CNAS şi casele de asigurări de sănătate au luat deja măsuri de informare a furnizorilor parteneri de servicii medicale despre noutăţile care survin în modul de aplicare a Programului pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici