De la smochine turceşti la stridiile franceze: lista neagră cu cele mai contaminate şi mai periculoase alimente

De la smochine turceşti până la fistic iranian contaminat cu aflatoxine, de la condimente indiene până la litchi chinezeşti cu niveluri de pesticide peste limită.

3832 afișări
Imaginea articolului De la smochine turceşti la stridiile franceze: lista neagră cu cele mai contaminate şi mai periculoase alimente

Italia a întocmit lista neagră a celor mai periculoase alimente care riscă să ajungă în cărucioarele de cumpărături ale europenilor, pe mesele cărora opt din zece produse provin din străinătate (86%).

Fundaţia italiană Coldiretti raportează acest lucru pe baza datelor de la Sistemul de alertă rapidă (Rassf) cu colaborarea studioului The European House - Ambrosetti.

În Italia, din 317 alarme s-au tras în 2022, subliniază Coldiretti, 106 au apărut din importuri din alte state ale Uniunii Europene (33%) şi 167 din ţări non-UE (53%) şi doar 44 (14%) au vizat produse de origine naţională.

Printre pericolele pentru sănătate identificate se numără peştele spaniol datorită conţinutului ridicat de mercur, carnea de pui poloneză contaminată cu salmonella, dar nu lipsesc nici stridiile franceze contaminate cu norovirus (care provoacă gastroenterite violente)..

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici