Dezamăgire în medicină. Bărbatul care a primit în premieră o inimă de porc modificată genetic a murit

A murit bărbatul din SUA căruia o echipă de chirurgi americani i-a transplantat, în ianuarie, o inimă de porc modificată genetic.

22249 afișări
Imaginea articolului Dezamăgire în medicină. Bărbatul care a primit în premieră o inimă de porc modificată genetic a murit

Dezamăgire în medicină. Bărbatul care a primit în premieră o inimă de porc modificată genetic a murit

Bărbatul de 57 de ani care a primit o inimă de porc modificată genetic, în premieră mondială, a murit la două luni după operaţie, potrivit unui spital american citat de BBC.

David Bennett, care suferea de o boală cardiacă în fază terminală, a supravieţuit timp de două luni după operaţia din SUA.

În ianuarie, David Bennett devenea prima persoană din lume care a primit o inimă de la un porc modificat genetic.

Însă starea sa a început să se deterioreze în urmă cu câteva zile, au declarat medicii săi din Baltimore, iar bărbatul de 57 de ani a murit pe 8 martie.

Bennett cunoştea riscurile legate de operaţie.

La trei zile după procedura experimentală care a durat mai multe ore, bărbatul se simţea bine, conform medicilor de la Universitatea din Maryland, care au efectuat transplantul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici