Injecţia care se găseşte în trusele medicale ale celebrităţilor. Madonnei i-a salvat viaţa

Narcan, înjecţia care i-a salvat viaţa Madonnei, este folosit folosit în situaţii de urgenţă, fiind compus pe bază de Naloxone.

6675 afișări
Imaginea articolului Injecţia care se găseşte în trusele medicale ale celebrităţilor. Madonnei i-a salvat viaţa

Potrivit site-ului american Radar Online, Madonna a fost pusă pe picioare, după ce a fost găsită inconştientă, graţie unei injecţii. Madonna şi-a riscat viaţa recent: o infecţie bacteriană gravă a forţat-o pe regina pop să ajungă internată la Terapie Intensivă.

Vedeta pop şi-a riscat serios viaţa când, pe 24 iunie, a fost găsită inconştientă în casa ei din Upper East Side din Manhattan. Potrivit dezvăluirilor făcute de o „sursă exclusivă” a site-ului american Radar Online, se pare că Madonnei, care a fost găsită inconştientă de un asistent, i-a fost administrat o injecţie de urgenţă cu Narcan, pentru a o resuscita.

„Injecţia în cauză este de obicei păstrată în trusele medicale ale celebrităţilor. Se crede că ajută la creşterea tensiunii arteriale în gestionarea şocului septic, o afecţiune care pune viaţa în pericol, care apare atunci când tensiunea arterială scade la un nivel periculos de scăzut”, arată Radar Online.

Ce este Narcan

Narcan este un medicament pe bază de clorhidrat de naloxonă, o moleculă sintetică care este un antidot pentru narcotice. Are proprietăţi antagoniste în comparaţie atât cu medicamentele naturale, cât şi cu cele sintetice şi este derivat din oximorfonă. Funcţionează în aproximativ două minute.

Se injectează în situaţii de urgenţă, în tratamentul intoxicaţiilor acute cu analgezice şi narcotice, dar se foloseşte şi în timpul intervenţiilor chirurgicale sau în tratamentul durerii, pentru a inversa efectul narcoticelor.

Poate fi folosit şi pentru a trata supradozajul de narcotice sau în diagnosticul dependenţei de droguri. Cu toate acestea, medicamentul este folosit şi pentru a opri şocul septic, aşa cum pare să fie cazul vedetei.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici