Ministerul Sănătăţii: Sute de litri de dezinfectanţi de mâini şi de suprafeţe au fost retrase

Sute de litri de dezinfectanţi pentru mâini şi suprafeţe au fost retrase din unităţile sanitare în perioada martie 2020 - mai 2021, anunţă, marţi, Ministerul Sănătăţii.

326 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: Sute de litri de dezinfectanţi de mâini şi de suprafeţe au fost retrase

Ministerul Sănătăţii: Sute de litri de dezinfectanţi de mâini şi de sprafeţe au fost retrase

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a cerut Inspecţiei Sanitare de Stat din cadrul Ministerului Sănătăţii să solicite direcţiilor de sănătate publică să precizeze cantităţile de dezinfectanţi de mâini şi de suprafeţe retrase din unităţile sanitare pentru perioada martie 2020 - mai 2021.

Potrivit Inspecţiei Sanitare de Stat, inspectorii sanitari din cadrul DSP Bacău au retras de la utilizare 245 de litri. Cantitatea de 45 de litri a fost retrasă de la Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău. Este vorba de Apesin Handactive F, Pliwa Decontamed, Desogen Aero - produse neavizate conform prevederilor Regulamentului nr. 528/2012 şi etichetare greşită. Alţi 200 de litri au fost retraşi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău. Este vorba de Dezinfectant Efekt Bactisept, care nu are arie de aplicare în unităţi sanitare.

Producătorii produselor biocide retrase de la utilizare: Apesin Handactive F Germania, Pliwa Decontamed Austria, Desogen Aero România - jud. Ilfov, Dezifectant Efekt Bactsept România - jud. Bacău”, potrivit MS.

Inspectorii sanitari din cadrul DSP Ilfov au retras de la utilizare 1,2 litri de produs biocid Incidin Liquid (producător Germania), pentru deficienţe de etichetare, de la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfânta Irina”.

Inspectorii sanitari din cadrul DSP Neamţ au retras de la utilizare 2,5 litri de produs biocid Ecocid S (produs pentru igiena veterinară), de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. „Produsul biocid din Slovenia a fost folosit pentru dezinfecţie în tuneluri”, potrivit MS.

Inspectorii sanitari din cadrul DSP Sălaj au retras de la utilizare 161 de litri de produs biocid Bioxeco 5S, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, pentru că eticheta nu era tradusă în limba română şi nu avea toate elementele de identificate impuse de legislaţia naţională.

„Din cantitatea totală de 24.144 litri şi 467 kg retrase de la utilizare, 409,7 litri au fost retraşi de la utilizare din unităţi sanitare (1.7%). Produse biocide cu autorizaţie temporară emise de Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”: Desogen Aero şi Dezifectant Efekt Bactisept. Celelalte produse biocide au avize emise de Comisia Naţională pentru Produse Biocide”, arată MS, într-un comunicat de presă transmis marţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici