Ministerul Sănătăţii va organiza o nouă sesiune de rezidenţiat în luna mai

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a decis organizarea unei sesiuni extraordinare a concursului de rezidenţiat în data de 14 mai 2023, pentru cele 628 de locuri şi posturi rămase neocupate în sesiunea noiembrie 2022.

451 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii va organiza o nouă sesiune de rezidenţiat în luna mai

Ministerul Sănătăţii va organiza o nouă sesiune de rezidenţiat în luna mai

Concursul va fi organizat în mod similiar cu cel din luna noiembrie şi va avea o durată de 4 ore, în care trebuie rezolvate teste de tip grilă cu 200 de întrebări.

„Multe din locurile rămase neocupate în sesiunea din toamna anului 2022 au fost în specialităţi deficitare, precum medicina de urgenţă, medicina de familie, chirurgie generală, neonatologie. Continuarea pregătirii pentru tinerii medici este esenţială şi, aşa cum am declarat încă de la finalul anului trecut, am luat măsurile necesare pentru a oferi această nouă posibilitate absolvenţilor de medicină care nu au ocupat un loc în sesiunea precedentă a concursului de rezidenţiat. Trebuie să ne asigurăm că tinerii medici au un loc de muncă şi, totodată, sprijin în ocuparea tuturor locurilor disponibile, inclusiv în specialităţile deficitare.”, a declarat Alexandru Rafila.

Lista locurilor şi posturilor disponibile se regăseşte pe site-ul rezidenţiat.ms.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici