Ministrul Alexandru Rafila vrea ca personalul medical să fie testat la intrarea în serviciu

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, vrea ca personalul medical să fie testat la intrarea în tură pentru a reduce riscul transmiterii virusului SARS CoV-2. În ceea ce priveşte şcolile, acestea rămân deschise în baza algoritmului stabilit cu Ministerul Educaţiei, a precizat Rafila.

2837 afișări
Imaginea articolului Ministrul Alexandru Rafila vrea ca personalul medical să fie testat la intrarea în serviciu

Ministrul Alexandru Rafila a anunţat intenţia privitoare la testarea cadrelor medicale miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Să găsim o soluţie astfel încât personalul medic, atunci când intră în serviciu, să beneficieze de testare... au apărut focare”, a spus ministrul Rafila.

Totuşi, Alexandru Rafila susţine că situaţia este sub control.

Nu există motive de panică, important este să respectăm regulile şi să încurajăm vaccinarea mai ales în cazul categoriilor la risc”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Deşi numărul cazurile de infectare cu Omicron creşte foarte mult, ministrul Sănătăţii susţine că şcolile nu se vor închide decât dacă în judeţul respectiv vor fi ocupate 75% din paturile dedicate bolnavilor COVID.

Şcolile rămân deschise pe baza algoritmului stabilit... Ministerul Educaţiei a reînceput programul de testare în şcoli... mai trebuie lucrat astfel încât testele să fie efectuate corect”, a precizat Rafila.

El le-a cerut părinţilor copiilor care au simptome să nu-i trimită la şcoală pentru a evita răspândirea virusului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici