Ministrul Sănătăţii: Medicamentul FAVIPIRAVIR va fi eliberat în ambulatoriu

Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă privind eliberarea medicamentului FAVIPIRAVIR în ambulatoriu, prin farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor, cu prescripţie medicală, conform recomandărilor specialiştilor din Comisia de specialitate de boli infecţioase.

40427 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii: Medicamentul FAVIPIRAVIR va fi eliberat în ambulatoriu

Ministrul Sănătăţii: Medicamentul FAVIPIRAVIR va fi eliberat în ambulatoriu

Medicamentul FAVIPIRAVIR va fi eliberat în ambulatoriu, prin farmaciile din spitale, a anunţat luni seara, ministrul interimar al Sănătăţii Cseke Attila.

„Înseamnă o degrevare a sistemului spitalicesc”, a explicat ministrul care a adăugat faptul că medicamentul nu are autorizaţie de punere pe piaţă şi nu poate fi pus pe lista medicamentelor compensate.

Până în prezent, pentru acest medicament, Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România a realizat o evaluare în baza căreia a emis o autorizaţie pentru nevoi speciale valabilă în România şi în baza căreia se permite administrarea în unităţile sanitare, sub supraveghere medicală, având o utilizare restrictivă.

Potrivit MS, în India, ţara de provenienţă, FAVIPIRAVIR are un aviz temporar pentru fabricaţie şi comercializare obţinut în urma unui proces de evaluare accelerată şi conditionată de multiple cerinţe şi care nu poate fi asimilată cu o autorizaţie de punere pe piaţă emisă în acord cu legislaţia europeană în vigoare.

Conform Protocolului Naţional de tratament al bolnavilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, medicamentul FAVIPIRAVIR este recomandat a fi administrat în formele uşoare şi medii de infecţie cu corornavirus în prima săptămână de boală.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici