Ministrul Sănătăţii, despre medicii care refuză vaccinarea: „Sunt buni de plată”

  • Personalul medical care nu se vaccinează, va trebui să se testeze periodic din propriul buzunar.
  • Ioana Mihăilă spune că decizia apără dreptul pacienţilor la servicii sigure.
  • Măsura se va aplica după modificarea ordinului privind infecţiile asociate activităţii medicale.
6998 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii, despre medicii care refuză vaccinarea: „Sunt buni de plată”

Ministrul Sănătăţii, despre medicii care refuză vaccinarea: „Sunt buni de plată”

Personalul medical care nu se vaccinează va trebui să se testeze periodic cu bani din propriul buzunar.

În timpul vizitei de la Sibiu, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă a anunţat că testarea celor care nu vor să se imunizeze nu va fi suporatată nici de unităţile sanitare şi nici de minister.

”Atunci când vrem să facem lucrul ăsta, avem în principal în gând pacientul care şi el are drepturi şi are dreptul de a veni în contact cu un cadru medical, fie că e medic, fie că e asistentă medicală, fie că e infirmieră, care nu îl pune la risc”, a declarat Ioana Mihăila, ministrul Sănătăţii. 

Ministrul vrea ca pacienţii care se tratează în spital de alte afecţiuni să nu se teamă că ar putea să se infecte cu Sars-Cov-2 chiar în spital.

Cei mai vizaţi sunt pacienţii cronici cărora COVID-19 le-ar putea aduce alte complicaţii ale bolii.

”Urmează să modificăm ordinul pentru infecţiile asociate activităţii medicale, aşa încât să facem mai indezirabilă absenţa vaccinării pentru personalul medical”, a menţionat Ioana Mihăillă, ministrul Sănătăţii. 

În ceea ce priveşte varianta Delta a virusului Sars-Cov-2, ministrul a spus că ţara este pregătită să facă faţă acestei tulpini.

CITEŞTE ŞI: Varianta Delta a virusului Sars-Cov-2, tot mai prezentă la nivel global. Expert OMS: „Nu se pune deocamdata problema unei a treia doze”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici