Miracol medical: Mâinile unei tinere s-au transformat cu totul după o operaţie de transplant

  • O tânără din India a suferit un accident teribil, în urma căruia şi-a pierdut ambele mâini.
  • Acesteia i-au fost transplantate mâinile unui bărbat.
  • După operaţia de transplant, pigmentul mâinilor s-a schimbat surprinzător de mult.
8318 afișări
Imaginea articolului Miracol medical: Mâinile unei tinere s-au transformat cu totul după o operaţie de transplant

Sursa foto: Facebook Amma

Shreya Siddanagowder, o tânără din India ale cărei mâini au fost distruse într-un accident, nu a ezitat nicio clipă atunci când i s-a oferit posibilitatea unui transplant – chiar dacă mâinile pe care avea să le primească erau mari, negricioase, cu o pilozitate accentuată, deoarece aparţinuseră unui bărbat, scrie The Sun.

Cu toate astea, după transplant mâinile au devenit mai delicate. Culoarea acestora s-a schimbat în ton cu pielea posesoarei, ceea ce i-a uimit pe doctorii care au efectuat transplantul ce a durat nu mai puţin de 13 ore.

„Donatorul era un bărbat înalt, care avea mâini cu degete lungi, noduroase. Acum, după operaţie, nimeni nu ar mai spune că sunt mâini de bărbat”, a declarat mama fetei.
 
„Fiica mea a început chiar să poarte bijuterii şi să îşi facă unghiile cu ojă”, a mai spus aceasta.

Viaţa tinerei indiene a cunoscut o turnură neaşteptată în 2016, când, la vârsta de 18 ani, a fost implicată într-un accident de autobuz în urma căruia ambele mâini i-au fost distruse.

Pentru că nu a putut beneficia la timp de asistenţă medical, mâinile i-au fost amputate deasupra coatelor.

India este însă unul dintre statele în care se fac transplanturi de mâini, iar prima operaţie de acest gen a avut loc în 2015, la Institutul de Ştiinţe Medicale Amrita.

O mare problemă cu care se confruntă medicii este însă aceea de a găsi un donator, deoarece, din motive culturale, familiile indiene acceptă cu greu ca mâinile celor dragi să fie ataşate unui alt corp.

„De regulă, trebuie să aştepţi foarte mult timp”, a spus Subramania Iyer, unul dintre membrii echipei de doctori care a operat-o pe Shreya.

Cei care au nevoie de un transplant „devin atât de disperaţi, încât pentru ei nu mai contează că donatorul este bărbat sau femeie”, a mai declarat Iyer, specialist în chirurgie reconstructivă.

În ceea ce o priveşte pe Shreya, medicii care o tratau au avut la dispoziţie o pereche de mâini de abia în august 2017, la un an după accidentul în care aceasta fusese implicată. Atunci când i s-a spus că ar putea beneficia de un transplant, a acceptat fără să ezite.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici