O mare companie farmaceutică a anunţat că medicamentul său funcţionează împotriva noilor variante COVID-19

  • Merck, una dintre cele mai mari zece companii farmaceutice din lume, a anunţat că studiile recente arată eficienţa medicamentului său împotriva noilor variante de coronavirus.
  • Studiile de laborator arată că medicamentul antiviral experimental anti-COVID-19 produs de Merck & Co., molnupiravir, ar putea fi eficient împotriva variantelor cunoscute ale coronavirusului, inclusiv variantei Delta, dominantă şi foarte transmisibilă, a declarat miercuri compania.
8264 afișări
Imaginea articolului O mare companie farmaceutică a anunţat că medicamentul său funcţionează împotriva noilor variante COVID-19

O mare companie farmaceutică a anunţat că medicamentul său funcţionează împotriva noilor variante COVID-19

Deoarece molnupiravirul nu vizează proteina spike a virusului - ţinta tuturor vaccinurilor COVID-19 actuale - care defineşte diferenţele dintre variante, medicamentul ar trebui să fie la fel de eficient pe măsură ce virusul continuă să evolueze, a declarat Jay Grobler, şeful departamentului de boli infecţioase şi vaccinuri de la Merck, potrivit Reuters.

Molnupiravirul acţionează ascupra polimerazei virale, o enzimă necesară pentru ca virusul să producă mutaţii. Acesta este conceput pentru a acţiona prin introducerea de erori în codul genetic al virusului.
 
Datele arată că medicamentul este cel mai eficient atunci când este administrat imediat după infectare, a declarat Merck.
 
Producătorul american de medicamente şi-a testat antiviralul pe probe nazale prelevate de la participanţii la primele teste ale medicamentului. Delta nu se afla în circulaţie pe scară largă la momentul acelor teste, dar molnupiravirul a fost testat împotriva unor mostre de laborator ale variantei care a stat la baza ultimei creşteri a numărului de spitalizări şi decese cauzate de COVID-19.
 
Merck a declarat la începutul acestui an că un studiu mic, aflat în stadiu intermediar, a constatat că, după cinci zile de tratament cu molnupiravir, niciunul dintre pacienţii care au luat diferite doze de medicament nu a fost testat pozitiv pentru virusul infecţios.
 
În prezent, Merck desfăşoară două studii de fază III cu antiviralul pe care îl dezvoltă împreună cu Ridgeback Biotherapeutics, unul pentru tratamentul COVID-19 şi altul cu rol preventiv.
 
Merck anticipează că studiul de fază III pentru tratament se va încheia la începutul lunii noiembrie, a declarat Grobler.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici