Pandemia trece, depresia rămâne. Experţi: "Ne putem confrunta cu o criză mondială a sănătăţii mintale"

  • Experţii în psihologie avertizează cu privire la faptul că pandemia de coronavirus poate lăsa în urma sa şi o criză a sănătăţii mintale
  • "Izolarea, teama, incertitudinea şi haosul economic, toate cauzează probleme psihologice", spune Devora Kestel, responsabil al OMS
  • Cei mai vulnerabili sunt copiii, tinerii, dar şi cadrele medicale
2283 afișări
Imaginea articolului Pandemia trece, depresia rămâne. Experţi: "Ne putem confrunta cu o criză mondială a sănătăţii mintale"

Pandemia trece, depresia rămâne. Avertismentul experţilor: "Ne putem confrunta cu o criză mondială a sănătăţii mintale"

Trecerea epidemiei de coronavirus lasă în urma sa traumele luptei cu boala pentru milioane de pacienţi, dar şi o criză financiară puternică. Suplimentar, ea poate lăsa, spun experţii, şi o criză a sănătăţii mintale.
 
Potrivit OMS, o creştere a numărului şi a intensităţii bolilor mintale este probabilă, iar guvernele ar trebui să pună această problemă în centrul răspunsurilor pe care le oferă pandemiei.
 
"Izolarea, teama, incertitudinea şi haosul economic, toate cauzează sau pot cauza probleme psihologice", a declarat Devora Kestel, director al departamentului pentru sănătate mintală din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. 
 
"Sănătatea mintală şi bunăstarea tuturor societăţilor au fost afectate sever de criză şi reprezintă priorităţi care trebuie analizate urgent", a adăugat Devora Kestel.
 
Experţii notează că cei mai vulnerabili în faţa depresiei sunt copiii, tinerii, dar şi cadrele medicale care au îngrijit pacienţi cu coronavirus. De asemenea, violenţa domestică poate fi un factor care să amplifice această situaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici