Primul test combinat pentru gripă şi COVID-19 care poate fi folosit acasă

511 afișări
Imaginea articolului Primul test combinat pentru gripă şi COVID-19 care poate fi folosit acasă

Agenţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a autorizat primul test combinat pentru gripă şi COVID-19 care poate fi folosit acasă, oferind oamenilor o modalitate uşoară de a afla de ce le curge nasul.

Testul Lucira COVID-19 & Flu Home, care poate fi cumpărat fără reţetă, utilizează mostre nazale autocolectate şi oferă rezultate în aproximativ 30 de minute, a precizat FDA, potrivit Associated Press.

Este primul test care combină COVID-19 la domiciliu şi gripa.

Testul a primit o autorizaţie de utilizare de urgenţă, care facilitează disponibilitatea "contramăsurilor medicale" în timpul urgenţelor de sănătate publică.

Jeff Shuren, directorul Centrului pentru Dispozitive şi Sănătate Radiologică al FDA, a numit autorizaţia "o etapă importantă în ceea ce priveşte asigurarea unui acces mai mare al consumatorilor la testele de diagnosticare care pot fi efectuate în întregime la domiciliu".

Agenţia a precizat că testul este destinat persoanelor "cu semne şi simptome compatibile cu o infecţie a tractului respirator" şi a spus că poate fi folosit pe copii cu vârsta de doar 2 ani.

"Persoanele care au rezultate negative la teste şi care continuă să aibă simptome de febră, tuse şi/sau dificultăţi de respiraţie pot avea în continuare o infecţie respiratorie şi ar trebui să ceară asistenţă medicală la furnizorul lor de asistenţă medicală", a declarat agenţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici