Solidaritate  Protestul celor din linia întâi. Asistentele medicale din Statele Unite citesc numele colegilor decedaţi în faţa Casei Albe

  • Mai multe asistente au protestat în semn de solidaritate pentru colegii lor decedaţi
  • Protestul este o atenţionare la adresa guvernului legată de pericolul la care se expun angajaţii din sistemul medical
  • Asistentele se luptă nu doar cu noul coronavirus, dar şi cu insuficienţa echipamentelor de protecţie adecvate
655 afișări
Imaginea articolului Protestul celor din linia întâi. Asistentele medicale din Statele Unite citesc numele colegilor decedaţi în faţa Casei Albe

Asistentele medicale din Statele Unite citesc numele colegilor decedaţi în faţa Casei Albe

Asistentele medicale s-au adunat marţi în faţa Casei Albe pentru a citi numele angajaţilor din sistemul medical care şi-au dat viaţa în lupta de combatere a noului coronavirus. Cu măşti de protecţie şi cu respectarea distanţării sociale, au citit numele colegilor căzuţi la datorie din toată ţara.

Ele au venit până la uşa preşedintelui Donald Trump pentru a cere personal suplimentarea echipamentelor de protecţie din spitale. Stocurile existente nu acoperă în totalitate nevoile resursei umane iar infectarea se produce inevitabil.

Peste 9000 de lucrători din domeniul medical din Statele Unite s-au îmbolnăvit de Covid-19, potrivit ultimei estimări a Centrului de Prevenire şi Control a Bolilor.

Protestul vine în contrast cu manifestaţiile puternice susţinute în ultimele zile în alte zone ale ţării unde protestatarii au cerut uşurarea restricţiilor şi redeschiderea afacerilor non-esenţiale, arată The Washington Post.

Asistenţii din spitale, clinici, azile de bătrâni, case de asistenţă socială şi centre de reabilitare au solicitat de săptămâni bune parlamentarilor şi guvernanţilor să primească echipament de protecţie adecvat pentru a nu fi vulnerabili în faţa virusului.

Guvernatorii şi alte autorităţi au înaintat cereri către preşedintele Donald Trump să aplice Legea privind Producţia de Apărare pentru a lansa la scară largă executarea materialelor de protecţie lipsă din domeniul medical. Mulţi au petiţionat Congresul să-l împuternicească pe preşedintele Trump să-şi folosească autoritatea pentru a accelera producţia echipamentelor atât de necesare.

Sursa foto: profimedia

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici