S-a întâmplat în Australia: o instanţă a anulat zeci de mii de amenzi aplicate în pandemie

Persoanele care au plătit amenzile vor primi banii înapoi, a stabilit judecătorul, potrivit BBC.

274 afișări
Imaginea articolului S-a întâmplat în Australia: o instanţă a anulat zeci de mii de amenzi aplicate în pandemie

S-a întâmplat în Australia: o instanţă a anulat zeci de mii de amenzi aplicate în pandemie

Peste 33.000 de amenzi COVID vor fi anulate sau rambursate în cel mai populat stat din Australia, după ce o instanţă le-a considerat nevalabile.

O organizaţie a contestat amenzile din timpul pandemiei pe motiv că erau „prea vagi". Acestea au variat de la 1.000 de dolari la 3.000 de dolari.

În cele din urmă, avocaţii guvernului au recunoscut că amenzile nu au respectat cerinţele legale în faţa Curţii Supreme din New South Wales. La scurt timp după pronunţarea deciziei, funcţionarul însărcinat cu administrarea amenzilor a retras 31.121 din cele 62.138 de amenzi.

Redfern Legal Centre (RLC), care a înaintat contestaţia la Curtea Supremă, a salutat decizia de marţi ca pe o „victorie importantă".

New South Wales se confruntă în prezent cu cel de-al treilea val de COVID-19 Omicron, statul înregistrând peste 31.000 de cazuri în această săptămână.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
australia,
amenzi,
covid

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici