Spania începe vaccinarea contacţilor apropiaţi împotriva variolei maimuţei

Spania va începe să vaccineze contactele apropiate ale cazurilor confirmate cu variola maimuţei, după ce peste 242 de persoane au fost testate pozitiv pentru acest virus începând cu 19 mai, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

304 afișări
Imaginea articolului Spania începe vaccinarea contacţilor apropiaţi împotriva variolei maimuţei

Spania începe vaccinarea contacţilor apropiaţi împotriva variolei maimuţei

Din cauza stocului redus de vaccinuri, doar cei care au fost în contact apropiat sau care prezintă un risc mare de îmbolnăvire gravă pot fi vaccinaţi, a adăugat ministerul într-o declaraţie citată de Reuters.

Aproximativ 200 de doze de vaccin Imvanex de la Bavarian Nordic au ajuns luni în Spania, iar guvernul aşteaptă să cumpere mai multe în cadrul unui program de achiziţie de vaccinuri al UE.

Peste 1.200 de cazuri de variola maimuţei au fost confirmate în aproximativ 30 de ţări în care boala nu este endemică, cele mai multe dintre ele în Europa.

Numărul de infecţii din Spania a crescut joi cu 9.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici