Studiu recent: câţi paşi trebuie să faci în fiecare zi, pentru a rămâne sănătos

Potrivit unor noi cercetări, a face aproximativ 4.000 de paşi pe zi începe să reducă riscul de mortalitate din orice cauză, inclusiv din cauza bolilor cardiovasculare.

6144 afișări
Imaginea articolului Studiu recent: câţi paşi trebuie să faci în fiecare zi, pentru a rămâne sănătos

Studiu recent: câţi paşi trebuie să faci în fiecare zi, pentru a rămâne sănătos

La început, a fost mitul celor 10.000 de paşi pe zi pentru a rămâne sănătos şi a trăi mult. Apoi, s-a vehiculat un număr de 7.000 de paşi, obiectiv stabilit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Potrivit unui nou studiu, publicat în Jurnalul European de Cardiologie Preventivă, 4.000 de paşi pe zi ar fi suficienţi pentru a reduce semnificativ riscul de deces din orice cauză şi aproximativ 2.400 de paşi pentru a reduce decesele cauzate de boli cardiovasculare. Că nu există un „număr magic” de paşi de făcut în fiecare zi o demonstrează numeroasele studii publicate în reviste ştiinţifice care s-au succedat de-a lungul anilor, fiecare propunând propria „reţetă”.

Dar, ce este cu adevărat important?

Autorii meta-analizei au examinat 17 studii diferite care au implicat un total de aproape 227.000 de persoane urmărite în medie timp de 7 ani pentru a evalua impactul asupra sănătăţii al diferitelor „performanţe” de mers pe jos. Ei bine, a face deja aproximativ 4.000 de paşi pe zi începe să reducă riscul de mortalitate din orice cauză, în timp ce a face aproximativ 2.400 de paşi pe zi scade riscul de a muri din cauza bolilor cardiovasculare.

În special, conform studiului, fiecare mie de paşi în plus pe zi (pentru un total de 5.000 de paşi) este asociată cu o reducere cu 15% a riscului de a muri din orice cauză, în timp ce încă 500 de paşi în plus pe zi (4.500) este asociată cu o scădere cu 7% a deceselor cauzate de boli cardiovasculare.

Pentru grupurile de populaţie mai tinere, cea mai mare îmbunătăţire a fost observată la indivizii care au făcut între 7.000 şi 13.000 de paşi pe zi, în timp ce pentru cei cu vârsta de 60 de ani şi peste aceasta a fost între 6.000 şi 10.000 de paşi. Studiul confirmă că, cu cât mergi mai mult, cu atât mai bine, indiferent de vârstă şi unde locuieşti.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici