Ţara care a aprobat primul vaccin anti-COVID administrat prin inhalare

  • China a devenit prima ţară care a aprobat un vaccin anti-Covid care se administrează prin inhalare.
  • Oamenii de ştiinţă spun că acestea ar putea oferi o imunitate suplimentară în mucoasa nasului şi a căilor respiratorii superioare, pe unde virusul intră de obicei în organism.
1041 afișări
Imaginea articolului Ţara care a aprobat primul vaccin anti-COVID administrat prin inhalare

Ţara care a aprobat primul vaccin anti-COVID administrat prin inhalare

Fabricat de CanSino, acesta are ingrediente similare cu cele ale vaccinului injectabil, folosind un adenovirus inofensiv ca purtător al codului genetic care învaţă organismul cum să lupte împotriva Covid.
 
Inhalat sub formă de ceaţă fină, Convidecia Air poate oferi o bună protecţie după o singură inhalare, spune compania.
 
Alţi cercetători, inclusiv echipe din Marea Britanie şi SUA, au investigat vaccinurile prin pulverizare nazală, potrivit BBC.
 
Administraţia Naţională a Produselor Medicale din China a acordat CanSino aprobarea pentru ca vaccinul său inhalat să fie utilizat ca doză de rapel.
 
Între timp, cel mai recent program de rapel al vaccinului anti-Covid a început în Anglia, Ţara Galilor şi Scoţia.
 
Infecţiile sunt în scădere în Marea Britanie, dar autorităţile sanitare prevăd o reapariţie a Covid şi a gripei în această toamnă şi iarnă.
 
Aceştia îi îndeamnă pe cei eligibili să se protejeze de boli grave prin vaccinarea împotriva ambelor boli.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici