Truc ştiinţific oferit de japonezi: mâncaţi gumă de mestecat în timp ce mergeţi!

  • Mersul pe jos în fiecare zi este o modalitate excelentă de a rămâne activ, de a arde calorii şi, în cele din urmă, de a duce o viaţă mai sănătoasă (şi mai lungă).
  • Dar nu toată lumea ştie că există un truc facil pentru a creşte consumul de energie în timpul mersului.
  • Conform cercetărilor ştiinţifice, guma de mestecat în timpul mersului creşte ritmul cardiac şi face să consumăm mai multe calorii.
5288 afișări
Imaginea articolului Truc ştiinţific oferit de japonezi: mâncaţi gumă de mestecat în timp ce mergeţi!

Truc ştiinţific oferit de japonezi: mâncaţi gumă de mestecat în timp ce mergeţi!

Potrivit unui grup de cercetători de la Universitatea Waseda din Tokyo, există o modalitate surprinzătoare de a creşte consumul de calorii în timpul mersului, şi nu, nu este prin creşterea ritmului sau adăugarea de exerciţii pe traseu.

Pentru a face efortul mai intens, trebuie doar să mestecaţi o bucată de gumă de mestecat. Acest mic truc în timpul unei plimbări este suficient atât pentru a creşte ritmul cardiac, cât şi pentru a creşte consumul de energie (calorii arse).

Deşi nu este de fapt primul proiect de cercetare care a descoperit că guma de mestecat poate creşte ritmul cardiac în repaus, este primul care studiază impactul acestuia în timpul mersului.

Studiu făcut pe 46 de persoane

Studiul, publicat în urmă cu câteva luni în Journal of Physical Therapy Science, a urmărit un total de 46 de bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 21 şi 69 de ani care au luat parte la două experimente în ordine aleatorie.

În primul, li s-au administrat două granule de gumă de mestecat în timp ce au mers în ritmul lor natural timp de 15 minute, după o perioadă de odihnă de o oră. Al doilea, totuşi, a implicat pauza de o oră şi 15 minute de mers, totuşi participanţilor li s-a dat o pulbere de ingerat care conţinea aceleaşi ingrediente ca guma, dar nu le-a cerut să mestece. În fiecare încercare, au fost măsurate ritmul cardiac în repaus, ritmul cardiac mediu pe jos, distanţa parcursă şi cadenţa (cât de des au mers).

Rezultatul: Fiecare participant a arătat o frecvenţă cardiacă medie semnificativ mai mare în timp ce mergea cu gumă de mestecat între dinţi decât atunci când mergea fără a mesteca, precum şi o diferenţă mai mare între ritmul cardiac în repaus şi cel activ. Iar un ritm cardiac mai rapid înseamnă mai multe calorii arse.

Creşte şi viteze de mers


Nu este totul: unii dintre voluntarii care au participat la experiment au observat, de asemenea, o creştere a vitezei de mers pe jos, a distanţei parcurse şi a numărului de paşi când se mestecă gumă comparativ cu atunci când mergeau fără gumă în gură.

Potrivit autorilor, acest lucru este uşor de explicat: „Guma de mestecat în timpul mersului afectează o serie de funcţii fizice şi fiziologice la bărbaţi şi femei de toate vârstele. Iar combinaţia dintre exerciţii fizice şi gumă de mestecat poate fi o modalitate eficientă de a gestiona greutatea”. Iar sfatul este folosirea gumei ca stimul cardiac.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici