Uleiul de cocos creşte riscul de maladii cardiace

Uleiul de cocos determină ridicarea nivelului de colesterol, lucru care contribuie la creşterea riscului de maladii cardiace, potrivit unei meta-analize asupra a 16 studii care au avut ca subiect consumul acestui produs şi riscul de boli de inimă, potrivit pcrm.org.

241 afişări
Imaginea articolului Uleiul de cocos creşte riscul de maladii cardiace

Uleiul de cocos creşte riscul de maladii cardiace

Autorii analizei, publicată în revista Circulation, au concluzionat că uleiul de cocos creşte semnificativ nivelul de colesterol total, "bun" (lipoproteine cu densitate ridicată, HDL) şi "rău" (lipoproteine cu densitate joasă, LDL), comparativ cu uleiurile vegetale non-tropicale.

Rezultatele analizei au arătat, de asemenea, că nu există beneficii dovedite ale uleiului de cocos privind reducerea inflamaţiilor, controlarea glicemiei şi menţinerea greutăţii corporale.

Uleiul de cocos este foarte bogat în grăsimi saturate, care influenţează semnificativ nivelul de colesterol, iar autorii analizei sugerează limitarea consumului. Motivul este acela că nivelurile ridicate de colesterol cresc riscul de maladii cardiace.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici